Lifestyle

Komentari 2

Dječak (11) skupio 4,35 milijuna kuna za dobrotvorne svrhe - od prošlog ožujka spava u šatoru

Dječak (11) skupio 4,35 milijuna kuna za dobrotvorne svrhe - od prošlog ožujka spava u šatoru

Max Woosey iz Devona u Engleskoj počeo je spavati u šatoru prošlog ožujka kako bi skupio novac za hospicij u kojem je svoje posljednje dane proživio njegov susjed Rick Abbot

Nakon što je skupio 500.000 funti (4,35 milijuna kuna) za hospicij North Devon, Max Woosey (11) nastavio je kampirati u dobrotvorne svrhe.

POGLEDAJTE VIDEO - greške u odgoju:

Preksinoć je spavao u šatoru ispred Londonskog ZOO-a kako bi inspirirao i drugu djecu na akciju 'Boycott your Bed' (Bojkotiraj svoj krevet) i skupio novac za humanitarnu organizaciju koja pomaže djeci 'Action for Children' (Akcija za djecu).

Na svom nedavnom gostovanju na TV-u rekao je kako planira nastaviti spavati u šatoru kako bi skupljao novac u dobrotvorne svrhe koliko god će to biti u stanju, a čak se i našalio kako bi roditelji trebali iznajmiti njegovu sobu.

- Nakon što sam pomogao hospiciju, pomislio sam kako bi bilo dobro pomoći i nekoj djeci. Odlučio sam se za ovu organizaciju jer imaju akciju 'Boycott your Bed', a ja bojkotiram svoj krevet već više od godinu dana pa mi se to učinilo idealnim - rekao je.

Akcijom se skuplja novac za djecu koja su pogođena pandemijom.

Max je u ponedjeljak cijeli dan pomagao u Zoo-u, a onda je zaspao u svom šatoru ispred lavljeg kaveza.

- Bilo je uzbudljivo, cijelo vrijeme su se čuli lavovi i majmuni, a u jednom trenutku šator se prevrnuo jer ga nisam dobro učvrstio, a zapuhao je jači vjetar - ispričao je.

Ovaj mladić već je u ožujku inspirirao 1000 djece da spavaju u šatoru dok je skupljao novac za hospicij. U 'velikom kampiranju' sudjelovala su djeca od Amerike do Singapura.

Max je novac skupljao za hospicij koji se brinuo o njegovom susjedu Ricku, koji je preminuo u veljači 2020.. Upravo je Rick Maxu poklonio njegov prvi šator.

Maxova majka, Rachael Woosey, oduševila se uspjehom svog sina i mnogim ljudima koji su podržali njegovu akciju.

- Prošle noći ležala sam u krevetu i zaplakala jer mi je odjednom 'sjelo' što je točno on napravio - rekla je.

Max je počeo spavati u šatoru tijekom prvog lockdowna zbog korone, a priznao je i da je neke noći zaspao u suzama jer mu je sva oprema bila sasvim mokra zbog kiše, no nije odustao.

Dosad je potrošio već sedam šatora, a najgore mu je bilo kada su ga napali crveni mravi. Dodao je i da je zima bila izazovna jer mu je u šatoru bilo jako hladno, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci