Obavijesti

Lifestyle

Komentari 42

Djevojka koja je osvojila Route 66 sama ponovo vlada cestom

Djevojka koja je osvojila Route 66 sama ponovo vlada cestom
1

Riana Petanjek prije dvije godine otisnula se sama na istraživanje daleke, kultne ceste Route 66. Sada se bacila u istraživanje predivne Italije - pratite je s nama!

VIDEO

Djevojka koju smo prije dvije godine pratili na putu kroz Route 66 po Americi, ponovno ide na put. Riana Petanjek, naša suradnica, putopistkinja, novinarka i fotografkinja ovog ljeta odlučila je istražiti romantičnu i uvijek zanimljivu Italiju. Pratite nas svaki dan jer uskoro objavljujemo njezinu prvu avanturu u Italiji. 
Do tada se prisjetite njezinih nezaboravnih iskustava po Routeu 66. 

Ponovno krećeš na put sama i s motorom. Kamo ideš i koji su motivi za ovaj put?

Da konačno smo opet samo motor, ja i cesta, no ovaj put je nešto drugačije od Route 66 avanture, s obzirom da ću putem povremeno stajati i kod nekih prijatelja i koristiti Home Exchange pa i tako ostajati upoznavati domaćine.Drugačije je i da imam drugačiji - manji motor nego prošli put, što bi mi trebalo olakšati vožnju kroz talijanske gradove. Opet je Harley u pitanju, ali manji od onog s Route 66.

Idem po Italiji, pa sve do Sicilije i onda sama Sicilija. To je osnovni plan, naravno puno svega između: Venecija, Toskana, Rim, Napulj, obala... Kao i uvijek nemam neki posebno zacrtan plan osim velikih gradova za koje znam da ću se sigurno u njima zaustaviti par dana, a sve ostalo je doslovno kamo me put odvede odnosno gdje će mi se činiti najzanimljivije. Nakon što se vratim putovat ću motorom i po našoj obali, koju smatram genijalnom za motoriste te probati i nju promovirati vani.

Pogledajte i kako izgleda svijet iz Rianine perspektive:

Zašto baš Italija?

Prvi poriv mi je bio jednostavno doživjeti je motorom i upoznati je na taj način. Oduvijek me fascinirala kao zemlja, a tu su i prijatelji koje sam upoznala u Indiji i San Franciscu, a rodom su iz Italije ili privremeno žive tamo pa mi je ovo idealna prilika prihvatiti pozive za posjet i vidjeti ih nakon dugo vremena. 

Riana Petanjek

Što očekuješ od ovog puta?

Prijatelji po cijelom svijetu i onda ponovni susreti u nekim novim zemljama i dalje su najbolje što nosim doma s putovanja. Naravno tu je i moja novinarska potreba za otkrivanjem nekih novi stvari i dijeljenjem toga s ostalima. 

Kako danas gledaš na svoj put kroz Route 66?

Route 66 i ta avantura donijeli su mi toliko super stvari u životu u međuvremenu, da ako će avantura po Italiji samo pola toliko, bit ću jako sretna. Od Route 66 su prošle dvije godine i puno se toga zbog njega odigralo u mom životu, pa je i zato nekako vrijeme za novu avanturu. Brzo nakon što sam se vratila s Route 66 izdala sam putopisnu knjigu "Slane Banane".  Knjiga doduše nije bila samo Route 66, no ta je avantura pomogla puno da knjigu izdam. 

Osim knjige imala sam veliku izložbu fotografija s Route 66 u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, što je svakako bio jedan od važnijih događaju u mom životu. U međuvremenu sam također živjela u Americi i uzavršila još jedan kratki studij video režije i montaže, preselila se u New York i tamo nešto radila. Sada je došlo vrijeme da to novo znanje upotrijebim za nova videa na 24 sata. A što se samog Route 66 tiče, to će vjerojatno uvijek ostati moja najdraža avantura na cesti.

Rianu možete pratiti i na njenom Facebooku i Instagramu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje