Obavijesti

Lifestyle

dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima

dm širi suradnju s hrvatskim OPG-ovima
1

Ekološki proizvodi OPG-a Prpić iz Brežana dostupni u 113 prodavaonica dm-a

Proizvodi OPG-a Prpić od siječnja 2017. godine dostupni su u 113 prodavaonica dm-a te se ekološki uzgojeni grah plavac i grah trešnjevac mogu kupiti u 60 gradova u Hrvatskoj. Prilikom prihrane i zaštite proizvoda OPG Prpić koristi isključivo sredstva koja su na popisu Ministarstva poljoprivrede dozvoljenih u ekološkoj poljoprivredi, a najviše se temelje na algama, mrvljenom kamenju te mineralima.

Danas se na policama dm-a nalaze proizvodi 75 hrvatskih proizvođača, a OPG Prpić treći je OPG s kojim je dm ostvario suradnju u proteklih godinu dana.

"Kupcima dm-a želimo ponuditi kvalitetne proizvode i istovremeno pružiti podršku hrvatskim proizvođačima. Ponudu graha OPG-a Prpić u prodavaonicama dm-a prilagodili smo količinama kojima OPG raspolaže te su proizvodi trenutno dostupni u 113 prodavaonica. Prema dosadašnjem iskustvu suradnje s hrvatskim OPG-ovima, vjerujemo kako će suradnja dm-a i OPG-a Prpić omogućiti daljnji razvoj poslovanja i proizvodnje OPG-a Prpić, a time i uključenje većih količina proizvoda u svih 156 prodavaonica dm-a", izjavila je Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u.

Voditeljica OPG-a, mlada Diana Prpić (26), s majkom Snježanom, ocem Vladom i bakom Marom obrađuje 14 hektara zemljišta u Brežanima, selu pokraj Karlovca.

"Po prvi put grah koji u Brežanima proizvodimo po tradicionalnoj recepturi dostupan je kupcima iz cijele Hrvatske. Koliko nam znači suradnja s dm-om, uz činjenicu da se naš grah danas može kupiti u 60 gradova, najbolje govori podatak da prodavaonice dm-a svaki dan posjeti više od 83.000 kupaca. Nadamo se da će dio njih prepoznati kvalitetu naših proizvoda. Vjerujem da ćemo zahvaljujući suradnji s dm-om proširiti proizvodnju jer sada imamo snažnog partnera s kojim možemo graditi uspjeh, za sada još uvijek malog OPG-a Prpić", izjavila je Diana Prpić, voditeljica OPG-a Prpić.

Suradnja s OPG-om Prpić nastavak je ulaganja dm-a u razvoj ponude domaćih i ekoloških prehrambenih proizvoda. Podsjećamo, u 2014. dm je na natječaju "...jer najbolje dolazi iz prirode!" odabrao hrvatske poljoprivrednike čiji su ekološki proizvodi danas uključeni u asortiman dm-a. U travnju 2015. dm je razvio marku dmBio, prvu vlastitu marku u kategoriji hrane iz ekološke proizvodnje, a od siječnja 2016. u dm-u se mogu kupiti i proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Veselića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju