Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Dobitna kombinacija boja za dom: Plava i bijela za uživanje

Dobitna kombinacija boja za dom: Plava i bijela za uživanje
1

Plava i bijela stvaraju dojam opuštenosti, elegancije, prozračnosti i hladnoće i idealan su par pogotovo preko ljeta jer ostvaruju dojam ugode. Donosimo ideje kako ih kombinirati

VIDEO

Plava i bijela su apsolutne kraljice svih interijera i jednostavno ih morate voljeti. Bijela je jedna od rijetkih boja za koje se može reći da je baš uvijek u trendu te, bez obzira na neutralnost, daje dojam elegancije, luksuza i minimalizma. 
Kombinacija plave i bijele je pravi hit, a sve nijanse plave efektno će pratiti čistoću bijele, ovisno o intenzitetu i tonu plave boje.

 

Love the new colour way in our Shantar bedding #blueinterior #bedding #fresh #listersinteriors #listersloveyourhome 💙

Fotografiju objavljuje Listers Interiors (@listers_interiors)

Želite li da luksuzno postane još glamuroznije, odlučite se za kombinaciju zlatne i plave. Jednostavna sofa u modroj boji savršeno će se uklopiti u dnevni boravak, a svjetiljka presvučena zlatnom bojom upotpunit će osjećaj luksuza. Plava sofa je poput traperica, neutralni komad koji će se lako kombinirati s drugim stilovima, bojama i dizajnom.
 

Začinite je zanimljivim detaljima, a nekoliko ružičastih jastučića bit će pravi pogodak. Teško je pogriješiti i sa zagasitim nijansama koje se mogu iskoristiti za neobičan stol i ormarić u predvorju, a prostor će dobiti dozu elegancije. Ne zaboravite da svijetloplava boja djeluje smirujuće i daje osjećaj svježine, pa je i više nego dobrodošla u dnevni boravak koji gleda na južnu stranu.

Svijetle, hladnije boje vizualno će povećati i najmanje prostorije jer zidovi reflektiraju više svjetlosti, što stvara osjećaj prostranosti i svježine čak i u najmanjim stanovima. Ako se odlučite na plave zidove u dnevnom boravku, dajte šansu i sofi u istoj boji. Od viška glava ne boli, a namještaj će se stopiti s pozadinom i prostor će biti vizualno veći.

Plavi detalji za osvježenje

Monokromatska kuhinja u bijeloj boji jednostavno traži malo boje. Ako je cijela prostorija u čistoj bijeloj, mali barski stolac u hladnijoj nijansi omogućit će svježinu kuhinje. Hrabriji se mogu okušati u bojenju više zidova plavom bojom.

 

Namještaj neka ostane bijeli, a detalji u žutoj ili zelenoj boji i kuhinja će uvijek izgledati kao mala oaza mira. Dnevni boravak može biti pravo malo umjetničko djelo uz plavu lampu u obliku slova ili nekoj drugoj zanimljivoj formi.

Zaboravite na dosadne izvore svjetlosti i okrenite se futrističkom stilu uz minimalnu intervenciju. Idealne nijanse za rasvjetu u boji su smaragdno zelena, ružičasta i, naravno, plava. Modra boja svjetlosti je odvažna, ali i moderna ideja za svaki boravak. Blagavaonica je mjesto za uživanje u hrani i opuštanje, a baš takva atmosfera postiže se uz simfoniju plave i žute.
 

Između te dvije boje odmah se osjeća snažna kemija, pa ne postoji luksuznija kombinacija za blagavaonicu. No uz plavu i bijelu dobro će pristajati i zelena ili narančasta.

Morski ugođaj cijelog ljeta uz pravu kombinaciju boja

Spojite čistoću bijele, svježu plavu i opuštenu zelenu pa uživajte na plaži cijele godine, ali u udobnosti vlastitog doma. Ako se odlučite za kraljevsko plavu boju, uskladite je s detaljima u sivim nijansama za što skladniji izgled.
 

Kombinacija plave, bijele i nježne boje lososa učinit će svaki dom živahnim i veselim, a rustikalni izgled dnevnog boravka osigurat će nekoliko sličnih nijansi plave, bijeli zidovi i slike ili fotografije u ružičastoj ili tirkiznoj boji.

Drvene stolice presvucite navlakama u tamnijoj nijansi plave, dodajte sofe u jarko plavoj i divite se vlastitom dizajnerskom umijeću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara