Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Dodatni kvadrati: Visinu doma dobro je iskoristiti za galeriju

Dodatni kvadrati: Visinu doma  dobro je iskoristiti za galeriju
1

Svaki prostor je drukčiji te galerija u njemu zahtijeva određenu konstrukciju i optimalan odabir materijala. Može biti oslonjena na zidove i stupove koji čine potkonstrukciju.

VIDEO

Sobe s povišenom galerijom sigurno su među najatraktivnijim elementima uređenja interijera jer prostoru daju poseban šarm i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Takve sobe izgledaju drukčije od uobičajenog stambenog prostora, a opet moderno i funkcionalno.

Galerije se najčešće grade u potkrovlju, kućama za odmor ili sobama višim od standardne visine. Upravo je visina prostorije glavni kriterij za gradnju galerije. Također, bitna je i funkcija budućeg povišenog prostora. Ako dom nema odvojenu spavaću sobu, na galeriji se najčešće uređuje spavaonica s garderobom, ali može imati i druge namjene, kao što su mirni kutak za rad, biblioteka, dječja igraonica, TV sala ili prostor za bavljenje raznim hobijima. Imaju li dovoljno svjetla, neki na galeriji urede i mali zimski vrt.

Pomoću nje mogu se razdvojiti funkcionalne cjeline koje su u manjim stanovima obično ugurane u jednu prostoriju. Ona omogućuje stvaranje dodatnih dragocjenih kvadrata u manjim stanovima i vikendicama, ali treba voditi računa o svim potrebnim uvjetima prilikom njezine gradnje kako se ne bi pretvorila u uzidanu utvrdu koja guši prostor i čini ga vizualno manjim nego što doista jest.

Za gradnju galerije potrebna vam je visina stropa od barem četiri metra. Možda bi mogao proći i nešto niži strop ako će vam galerijski prostor služiti isključivo da na njega postavite madrac za spavanje. U tom slučaju dovoljan je minimum visine potrebne za smještanje kreveta i prilaza krevetu. Treba li vam novi prostor za rad, tada galerija mora biti dovoljno visoka da se možete na njoj uspraviti, a da ne udarite glavom o strop ili gredu.

496618235

Radni kutak na galeriji pruža odvojeno, izolirano mjesto gdje se u miru možete posvetiti poslu i poslovnim razgovorima. Prije gradnje obavezno se posavjetujte sa stručnjacima i statičarem. Svaki prostor je drukčiji te galerija u njemu zahtijeva određenu konstrukciju i optimalan odabir materijala od kojeg će se napraviti. Može biti oslonjena na zidove i stupove koji čine potkonstrukciju. U tom slučaju, prostor ispod galerije je slobodan, otvoren i može se koristiti za neku drugu namjenu.

Druga vrsta je galerija koja se uređuje iznad prostorije sa spuštenim stropom u odnosu na visinu plafona u ostatku stana ili kuće. Strop niže prostorije ovdje će poslužiti kao podni dio galerije, pa je samo potrebno sagraditi stepenice do gornjeg nivoa, opremiti galeriju i eventualno, ako je potrebno, montirati ogradu. 

Spavaća soba ispod krova Najčešće je dominantna prostorija s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom, dok za spavaću sobu nema mjesta. Rješenje može biti galerija u tavanskom prostoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa