Obavijesti

Lifestyle

Dođite danas na vrtnu zabavu u Gradski vrt Sveta Klara, Zagreb

Dođite danas na vrtnu zabavu u Gradski vrt Sveta Klara, Zagreb
3

Danas od 16 do 19 sati poslijepodne pridružite se mnogim poznatim osobama i uživajte u degustaciji vrtnih delicija

Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz pomoć Peveca, Ožujskog, Mesne industrije Ravlić i PBZ-a  nastavljaju s uređenjem društvenih zona gradskih vrtova. Uz besplatne vrtne specijalitete, piće, zabavu i glazbu, organizatori projekta Urbani vrtovi pozivaju danas popodne Zagrepčane i sve zainteresirane na akciju uređenja Gradskog vrta Sveta Klara.

Gradski vrtovi omogućavaju građanima proizvodnju ekološki neupitne hrane, a usto i utječu na smanjenje zagađenja okoliša jer ta hrana potječe iz njihove neposredne blizine i nije ju potrebno transportirati. Uz to, ekološka hrana iz vlastitog vrta ne predstavlja luksuz nego pravo građana, a druženje u vrtovima povezuje susjede i čini život u gradovima manje otuđenim.

Zbog niza takvih razloga pozivamo vas da se pridružite,danas popodne u Čavoglavskoj ulici b. b. u Svetoj Klari, prvoj ovogodišnjoj zelenoj akciji Urbanih vrtova, projekta koji će se nastaviti diljem Hrvatske.

Pevec i Samoborka darovat će materijal i sve potrebno za popločavanje te kućicu za alat koju će koristiti stotine građana koji već obrađuju parcele u Gradskom vrtu Sveta Klara. Ecoimpuls darovat će ekološke presadnice povrća, a Agronomski fakultet organizirati besplatnu radionicu o kompostiranju.

Posebno pozivamo čitatelje 24sata koji žive u obližnjim kvartovima, da sa sobom donesu 24sata, jer častimo Žujom iz Zagrebačke pivovare i zakuskom Mesne industrije Ravlić. Količine hrane i pića bit će, doduše, ograničene, ali ćemo se pobrinuti da nam nitko ne ostane ni gladan ni žedan. Udruga kuhari bez granica Renato koju je s humanitarnim ciljem pokrenuo poznati akademik kulinarstva Branko Ognjenović i chef Marko Živaljić iz Majsecovog mlina pripremit će vrtne specijalitete i juhice koje ćemo servirati za dugim zajedničkim stolom.

Uživat ćete i u glazbi bivše Divasice Marije Husar i vrsnog jazz banda, a program će voditi poznata glumica Marija Borić i radijski voditelj Velimir Čajko. Upoznat ćete i akademske slikare Nikolinu Ivezić, Petra Hranuellija i Mariju Kondres Dujmović koji će oslikati obližnji zid i učiniti svetoklarski vrt posebno lijepim.

Zahvaljujemo Pevecu, glavnom partneru projekta Urbani vrtovi, Zagrebačkoj pivovari koja pomaže projekt od prvog dana, kao i PBZ-u na podršci održivom razvoju. Također i ekološkom prijevozniku Eko taxiju, domaćem proizvođaču mesnih proizvoda MI Ravlić i Ecoimpulsu, donatoru povrtnih presadnica. Hvala Agrosanu na povrću od kojeg su naši vrsni kuhari pripremili ukusne zalogaje, susjedu dobrom kao kruh - Fran Peku koji nas časti pecivima te OPGu Jug čije prirodne sokove možete danas degustirati.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak