Lifestyle

Komentari 0

Dok većina šefova 'napreduje' za vrijeme pandemije, za radnike je situacija obrnuta

Dok većina šefova 'napreduje' za vrijeme pandemije, za radnike je situacija obrnuta

Prema nedavnom Microsoftovu istraživanju indeksa radnog trenda, 61 posto poslovnih čelnika je reklo da trenutno 'napreduju', dok je to isto izjavilo samo 38 posto radnika koji nemaju nikakve ovlasti odlučivanja

Iako su mnogi radnici iscrpljeni radeći u pandemiji, to nije slučaj za većinu šefova tvrtki. Globalno istraživanje, koje je anketiralo više od 31.000 radnika s punim radnim vremenom ili samozaposlenih u različitim područjima u 31 zemlji, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu, Brazil, Kinu i Kolumbiju, provedeno je u siječnju, a rezultati su objavljeni nedavno.

POGLEDAJTE VIDEO:

U usporedbi s radnicima koji nemaju ovlasti odlučivanja, oni s ovlastima su izvijestili o jačim odnosima s kolegama i rukovodstvom, većim prihodima i većoj vjerojatnosti da će uzeti sve dane odmora.

Istraživanje pokazuje široku nepovezanost između poslovnih lidera koji napreduju u svojim karijerama i mlađih radnika. Šezdeset posto ispitanika, u dobi od 18 do 25 godina, je reklo da samo preživljavaju ili se muče na poslu.

- Postoji razlika u prihodima između menadžera, posebno viših menadžera i radnika. I to utječe na sve: na njihovu percepciju rada i na ono što je pravedno, u smislu koliko vremena provodite na poslu i izvan i što si možete priuštiti - rekao je Gregory Tall, voditelj radionice za menadžere i dodao da je upoznat s tim da šefovi napreduju radeći na daljinu dok to nije slučaj za većinu radnika.

Iako status quo može funkcionirati za većinu šefova u globalnom istraživanju, gotovo svaki peti radnik je izjavio da njihov poslodavac ne brine o ravnoteži između poslovnog i privatnog života, a većina je rekla da su prezaposleni. Stoga ne čudi što je 41% ispitanika dodalo da će razmisliti o napuštanju sadašnjeg poslodavca.

Tall svim šefovima predlaže da radnike umjesto pitanja 'Kako ste' radije pitaju konkretnija pitanja, poput 'Koji je najveći izazov s kojim se suočavate radeći od kuće?', piše HuffPost