Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dolaze vam gosti? Ova pravila biste svakako trebali zapamtiti

Dolaze vam gosti? Ova pravila biste svakako trebali zapamtiti

Ružno je tražiti goste da nešto donesu. Pozvali ste ih u svoj dom na večeru ili druženje. Budite sigurni da ste im omogućili sve - stavili na stol čaše, dali im piće i grickalice te osigurali šifru od WiFi-ja

VIDEO

Ako želite biti dobar domaćin, važno je znati što će vašim gostima boravak učiniti ugodnim, a što će ih potaknuti da se okrenu i odu kući.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

1. Nemojte da vas gosti propitkuju

Gosti se često osjećaju neugodno na tuđem prostora, zbog čega je važno učiniti da se osjećaju kao kod kuće. Ako nemaju pojma gdje se koje stvari nalaze i kako stvari funkcioniraju, morat će vas neke stvari propitkivati.

Budite sigurni da ste im omogućili sve - stavili na stol čaše, ponudili piće i slično. 

2. Ne tražite od gostiju da sami donesu hranu

Ružno je tražiti goste da vam nešto donesu. Pozvali ste ih u svoj dom na večeru, vikend, druženje i slično, što znači da ćete vi osigurati sve što je potrebno. Ako gosti inzistiraju na tome da nešto donesu, ljubazno prihvatite.

3. Ne dajte gostima da rade oko kuće

Možda vam se čini prikladno zatražiti od svog gosta da iznese smeće ako je već na putu van, ali se suzdržite od takvog zahtjeva. Ako se sami ponude, možete prihvatiti, ali nemojte im zadavati kućanske poslove koje vi trebate napraviti.

S ovim trikom guljenje kuhanih jaja vam više neće biti problem
S ovim trikom guljenje  kuhanih jaja vam više neće biti problem

4. Nemojte kuhati samo za sebe

Možda vam je od jučer ostao ručak kojeg ima dovoljno samo za jednu osobu, ali jesti ga pred gladnim domaćinima jako je nepristojno. Nezgodno je i ako ga sami skuhate, a zatim im dadete nešto drugo. Izbjegnite tu neugodnost i napravite obrok jednak za sve.

5. Ne zaboravite uvažiti i njihove prehrambene navike ili potrebe

Obiteljski objed

Neki od vaših gostiju mogu biti vegetarijanci ili mogu ne jesti gluten i slično. Bilo da se radi o izboru načina života ili alergiji, važno je pitati svoje goste što jedu/ne jedu i koja su njihova ograničenja. Nemojte dopustiti da dođe do neugodne situacije, primjerice da napravite hamburgere, a oni ne jedu meso.

6. Nemojte poludjeti ako gosti zaborave kućni red

Samo zato što ne dopuštate cipele u svoj dom ne znači da će vaši domaćini lako steći tu naviku. Oni vam zasigurno s tim ne žele prkositi, ali nemojte poludjeti ako oni imaju drugačiju naviku. Lijepo i pristojno im recite kako u vašem domu nije navika ući u cipelama i to je to. 

Pet organizacijskih trikova koji će transformirati dnevnu sobu
Pet organizacijskih trikova koji će transformirati  dnevnu sobu

7. Ne pozivajte goste u prljavu kuću

Malo prljavštine nikada nikome nije nanijelo štetu, ali gosti zaista ne žele ući u vašu kupaonicu i vidjeti prljavi WC ili kantu napunjenu smećem i mnoštvo dlaka i slično. U kuhinji pazite da nema mrvica na podu ili prljavog posuđa koje ispunjava sudoper. U dnevnoj sobi imajte na umu da usišite prašinu i dlake (ako ih ima).

8. Pazite na stvari koje ne želite da budu vidljive

Kad ste kod kuće samo sa svojom obitelji, u redu je objesiti donje rublje da se suši, ali kad imate goste, njima će zasigurno biti neugodno vidjeti privatne stvari koje bi trebalo skloniti.

9. Nemojte samo pričati o sebi

Gosti će vam rado pohvaliti vaš elegantan dom, vaše nevjerojatne kuharske vještine ili vašu prekrasnu obitelj, ali ako sjednete i pričate s njima samo o sebi, njima će biti dosadno. Ne pokušavajte ih previše impresionirati i umjesto toga pričajte o zajedničkoj temi i potaknite goste na razgovor.

Tamne mrlje na koži od sunca? Pomažu kreme s određenim sastojcima i laserski tretmani
Tamne mrlje na koži od sunca? Pomažu kreme s određenim sastojcima i laserski tretmani

10. Ipak, nemojte zaboraviti i na sebe 

Vaši su gosti sretni, opušteni i ugodni koliko i vi, ali ako ste previše zauzeti trčanjem uokolo kako biste se svi ostali osjećali dobro, iscrpit ćete se, a to će sigurno utjecati na vaše goste, piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku