Obavijesti

Lifestyle

Komentari 198

Došli su iz Mađarske i poljubili 'vrata' na Plitvičkim jezerima

Došli su iz Mađarske i poljubili 'vrata' na Plitvičkim jezerima

Tko želi ući u nacionalni park na Plitvičkim jezerima, prvo se mora online rezervirati, uzeti vaučer i s njim kupiti kartu. Zbog novog načina ulaska, stvaraju se velike gužve

VIDEO

Razočarani smo. Jučer smo stigli i odsjeli u Etno kući, no nismo kupili ulaznice jer je padala kiša. Jutros smo ih oko 10 sati htjeli kupiti, ali više ih nije bilo. Nećemo vidjeti Veliki slap zbog kojeg smo došli. Idemo prema Zadru i već sutra se vraćamo kući. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Razočaran je bio Kevin Gerber iz Mađarske koji je s još sedam članova obitelji u pretprošlu subotu, 27. travnja, ostao pred ulazom u Nacionalni park Plitvička jezera. Nisu znali da se po novom one moraju rezervirati preko interneta, a onda s vaučerom da se ulaznice moraju kupiti u točno određeno vrijeme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
plitvice

Bez ulaznice su skoro ostali i Hiroyaki Yamada (26) i Risa Harada (26) iz Tokia. Oni su iz Zagreba već u 8 sati stigli do blagajne na Plitvicama i uspjeli kupiti dostupne ulaznice za ulaz u 13 sati.  

- To je loše, ne znam što ćemo raditi tako dugo pred ulazom. U Hrvatskoj ostajemo deset dana, svaki trenutak nam je važan i ne želimo ga potratiti. Nakon Zagreba planiramo još posjetiti Split i Dubrovnik - rekao nam je Hiroyaki.   

Zbog novog načina ulaska, uvjerili smo se, povremeno se stvaraju veće gužve. Iz NP Plitvička jezera rekli su kako je riječ o testiranju pilot projekta kojim žele izbjeći gužve i broj posjetitelja ravnomjernije rasporediti tijekom cijelog dana. Ulaznica, odnosno vaučer mora se kupiti najmanje dva dana prije dolaska na Plitvice. Oni koji znaju za novi način kupnje karte, uglavnom su zadovoljni.

Plitvička jezera: Velike gužve unatoč poskupljenju cijena ulaznica

- Ovo je odlično, nema tako velike gužve. Ulaznice smo kupili preko interneta tri tjedna prije po promotivnim cijenama. Vaučer smo zamijenili ulaznicama koje nam vrijede od 11 sati - rekla je Jelena Blažić (37) iz Jastrebarskog. Inače, bez prethodne rezervacije do karata se može samo ako ih slučajno ima. 

A u NP Krka na dan može najviše ući 10.000. Karte su 100 kuna, od lipnja 200 kn (ili 150 kuna iza 16 sati). Ulaznica za NP Mljet je još u svibnju 70 kn, od lipnja do kraja rujna bit će 125 kuna. Ulaznice u NP Sjeverni Velebit su 45 kuna. U NP Brijuni ulaznica je 180 kuna, a od lipnja poskupljuje na 220 kuna. Za sve parkove daju popuste na djecu i na neke kategorije kao što su osobe s invaliditetom ili umirovljenici. 

DO ULAZNICE ZA PLITVICE SAMO PREKO INTERNETA: 

1. Najmanje dva dana prije dolaska, karta se mora rezervirati na internetskoj stranici Nacionalnog parka Plitvice. 

2. Mora se odabrati točan datum i sat dolaska, kao i mjesto ulaska u park. Po karte se ne smije kasniti.

3. Nakon što se karta rezervira, s vaučerom se na blagajni mora podignuti karta. Mnogi to ne znaju pa pokušavaju kartu kupiti direktno na blagajni. 

4. Karta se smije podignuti najkasnije u satu u kojem se rezervirao ulazak. 

5. Broj posjetitelja ograničili su na najviše 10.000 na dan pa je dobro rezervirati kartu na vrijeme. 

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana