Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Dr. Antun Kljenak radio je čuda s djecom koja jedva da su imala šanse preživjeti, hvala mu!

Dr. Antun Kljenak radio je čuda s djecom koja jedva da su imala šanse preživjeti, hvala mu!

Uvijek je pomicao granice u osmišljavanju dodataka metodama liječenja opeklina. Progresivan i tako svoj, dao je snažan pečat hrvatskoj medicini, a njegovi će liječnički pothvati ući u povijest i anale

Dječji kirurg svjetske kvalitete koji je liječio više od 70.000 djece, humanitarac, pjesnik, slikar, bajker, obožavatelj gastronomije, zaljubljenik u glazbu i DJ... Sve to bio je omiljeni prim.dr. Antun Kljenak iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj koji nas je napustio u noći na srijedu u 61. godini života nakon borbe s malignom bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

Naša je redakcija s ovim osebujnim liječnikom surađivala od svog osnutka, i zahvaljujući toj suradnji nastale su nebrojene zanimljive priče u kojima je prim.dr. Kljenak bio jedan od glavnih aktera. Najčešće su to bile priče medicinske tematike, jer Toni Kljenak bio je posve predan spašavanju dječjih života, osobito kad su u pitanju teške opekline. Doslovno je radio čuda s djecom koja na prvu jedva da bi imala šanse preživjeti, i uvijek je pomicao granice u osmišljavanju nekih novih dodataka postojećim medicinskim metodama liječenja opeklina. Progresivan i tako svoj, dao je snažan pečat hrvatskoj medicini, a njegovi će liječnički pothvati ući u povijest i anale.

Zagreb: Antun Kljenak, specijalist dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Zagreb

Svoju je osebujnost pokazivao i u privatnom životu, te će svi koji su ga poznavali reći da je bio čovjek s neviđenom količinom energije. Iako je u bolnici, spašavajući dječje živote, provodio veći dio svog života, on je uspijevao i pomagati siromašnima u Africi, slikati i organizirati izložbe, puštati kao DJ glazbu na Zrću tijekom ljeta, kuhati obitelji i prijateljima... Obožavao je i motore te je bio član liječničkog bajkerskog kluba Doc Riders.

Preminuo poznati zagrebački kirurg: Malo je takvih kao Tony
Preminuo poznati zagrebački kirurg: Malo je takvih kao Tony

Jedinstven kakav je bio cijelog života, početkom 2022. prijavio se i u show "Tri, dva, jedan – kuhaj", te nam je tom prilikom rekao da mu je liječenje poziv, a kuhanje hobi. A da je živio za medicinu i dobrobit onih koje je liječio najbolje govori njegova izjava iz tog istog intervjua kad smo ga pitali za brojna osvojena priznanja i nagrade. On nam je na to samo rekao: "Osmijeh, zdravlje i dobar život mojih malih pacijenata kojima sam pomogao moje su najveće svjedočanstvo uspješne karijere".

Umro je Duško Valentić: Uloga u 'Velom mistu' ga je proslavila
Umro je Duško Valentić: Uloga u 'Velom mistu' ga je proslavila

Dragi doktore Toni, svi smo ti beskrajno zahvalni za sve što si činio za svoje pacijente i općenito za ovaj svijet. Počivaj u miru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života