Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Drago kamenje Zodijaka: Znate li koji trebate imati uz sebe?

Drago kamenje Zodijaka: Znate li koji trebate imati uz sebe?

Svaki horoskopski znak ima kamen koji ga smiruje i upotpunjuje. S druge strane, određeno kamenje u prevelikim dozama može uzdrmati psihičku stabilnost nekih ljudi, ovisno o znaku

VIDEO

Ljepotom, sjajem i bojama, drago i poludrago kamenje oduvijek je privlačilo ljude. Zračenja koja proizlaze iz njih imaju određeni utjecaj. Prema nekim vjerovanjima, boja dragoga kamenja povezana je s određenim dijelom tijela. No neka od njih mogu negativno djelovati na našu osobnost ili zdravlje.

Pokretanje videa...

04:19

Tako, primjerice, intenzivno žuti jantar u prevelikim dozama može uzdrmati psihičku stabilnost nekih ljudi, stoga nije podoban za Blizance ili Djevice, koje prirodno imaju aktivan um. Njima treba kamen koji ima umirujuće djelovanje.  

OVAN - Crveni koralj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrlo je atraktivan zbog žarkocrvene boje i kao takav predstavlja “crveni planet” Mars, koji vlada znakom Ovna. Simbol je vitalnosti, energičnosti i odvažnosti. To je nakit kao stvoren za hrabre ljude koji spontano iskazuju svoje životne potrebe.

Imate li važan ispit ili intervju za posao, stavite na sebe crveni koralj, koji će ukloniti tremu i strah. Posebno dobro pristaje rođenima u znaku Ovna, . Crveni koralj je i simbol materinstva, štiti plod u maternici te njegov zdravi razvoj.  

BIK - Ružičasti kvarc

Ružičasti kvarc ili rozenkvarc, poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje i kao takav odlično odgovara Bikovima, ali i Vagama. Venera vlada ovim kamenom, koji će u duhu tog planeta probuditi vaše romantične želje i ojačati potrebu za ljubavlju. Taj kamen smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog bijesa i ljutnje.

Zamjenjuje negativnost sa skladom i unutarnjim mirom. Djeluje na četvrtu čakru i područje srca, poboljšava rad bubrega te pomlađuje i revitalizira kožu. Koristi se protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je zbog kombinacijom takvih djelovanja idealan za spavaću sobu. 

BLIZANCI - Topaz

Mineral Topaz on a white background

Blizancima je posebno naklonjen kamen topaz. Taj kamen potiče sreću u ljubavi, pa Blizanci koji su željni novih osjećajnih iskustava i poznanstava svakako bi ga trebali nositi. Potiče i koncentraciju, ali istodobno smiruje, pa je odličan u borbi protiv anksioznosti, nesanice i nervoze.

Postoje tvrdnje alternativaca da, kad je ovaj prozirno žuti dragulj optočen zlatom, da je tad odličan talisman protiv uroka. Budući da su Blizanci jako nemirni i aktivni ljudi, ovaj kamen će im pomoći da se smire i da imaju miran san.

RAK - Biser

Bijeli biser svojim izgledom pobuđuje emocije, romantiku i nježnost. Svojom klasičnom ljepotom kod žena pobuđuje ženstvenost. Njime vlada Mjesec, pa je idealan za rođene u znaku Raka. Dobro djeluje na područje obiteljske sreće.

Medicina Zodijaka: Poboljšajte zdravlje prema svojem znaku
Medicina Zodijaka: Poboljšajte zdravlje prema svojem znaku

Posebno dobro djeluje ako ga se nosi u području pupka, ali nećete pogriješiti ni ako ga nosite oko vrata ili u obliku naušnica. Na zdravstvenom planu umanjuje preosjetljivost, koja je česta kod Rakova, a povoljno djeluje i na nesanicu. 

LAV - Jantar

Kako je za Lava idealan metal zlato, tako će i njegov kamen biti onaj koji je žute boje. Stoga je kamen sjajan kao i Sunce, koje vlada ovim znakom, upravo jantar. Isijava svojom zlaćanom bojom i simbol je moći, uspjeha i daje predvodničke sposobnosti. 

Nemojte štedjeti na jantaru - odaberite krupnije komade. Kad ga se često nosi, cijelo tijelo vraća u ravnotežu. Koristan je za želudac, slezenu, bubrege, jetru, žučni mjehur i kožne poremećaje. 

DJEVICA - Jaspis

 

Ovo je kamen nježnosti i opuštanja, pa je posebno pogodan za često nervozne i nemirne Djevice. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje i opće poboljšanje zdravlja.

Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju te je korišten za zaustavljanje krvarenja iz nosa, kao i za zacjeljivanje rana. Donosi osjećaj sigurnosti, pa ako ga nose često nesigurne Djevice, imat će  više samopouzdanja.

VAGA  - Opal

Opal je dragi kamen koji donosi nadu i spokojstvo rođenima u znaku Vage. Inspirira povećanje mašte i kreativnosti. Pomaže osloboditi kočnice, pa Vagama pomaže da se jasnije i otvorenije izražavaju. Taj kamen predstavlja vrata u svijet duhovnosti.

Promatrajući opal, navodno, mogu se dobiti natprirodne moći posebno u sferi predviđanja događaja ili prekognicije. Donosi lijepe, sretne snove te olakšava proces promjene. Kako je to i “umjetnički” kamen, povećava kreativnost i maštovitost, pa je posebno dobar za sve umjetnike.

ŠKORPION - Rubin

To je dragi kamen koji je najviše naklonjen ljudima rođenim u znaku Škorpiona. Njegova svjetlucava crvena boja potiče i pojačava ljubavne osjećaje i sjedinjuje zaljubljene, pa bi ga svi nesretno zaljubljeni pripadnici ovog znaka svakako trebaju nositi. Rubin donosi cjelovitost, odanost i sreću.

Povećava velikodušnost i donosi blagostanje te romantičnu ljubav. Zaštitnik je doma, posjeda, djece i psihe. To je kamen visoke energije i moći, pa bolesnima donosi iscjeljenje.

No ne preporučuje se pretjerano vatrenim ili nerazumnim ljudima jer ih može učiniti previše hiperaktivnima. Ovaj kamen povećava samopouzdanje, vitalnost i fleksibilnost, a nosi se na srcu, sredini grudi ili na prstu.

STRIJELAC  - Tirkiz

Tirkiz je prekrasni azurni kamen čija intenzivna plavo-zelena boja simbolizira životnu radost i energiju. Simbol je ljubavi i bogatstva, a često se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Kaže se i da smiruje napetost, obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo. Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama, tirkiz je sveti kamen.

Smatralo se da štiti od svih loših utjecaja i pospješuje zdrave međuljudske odnose. Ovo je kamen koji po svojim karakteristikama odlično pristaje svim Strijelcima jer su sličnih energija. Tirkizove energije pružit će im unutarnji mir i pospješiti meditacijska iskustva, pa ga trebaju nositi oni koji streme duhovnim visinama i samospoznajama.

Ovaj kamen blagotvoran je i za zdravlje jer pojačava koncentraciju, izoštrava zapažanje, podiže imunitet, a nosi se na ušima ili na prstu.

JARAC - Malahit

Malahit je kamen intenzivne zelene boje i odlično pristaje rođenima u znaku Jarca. Taj kamen ulijeva nadu i spokojstvo, što donosi smiraj rođenima u ovom znaku. Malahit pomaže uravnotežiti čistu ljubav, romantiku i vlastitu dobrobit, to je kamen sreće, blagostanja i obilja.

Također je moćan zaštitnički kamen, služi kao opća zaštita od zla, zaštita tijekom trudnoće i rođenja. Izvrstan je kao zaštitni kamen tijekom letenja i dugih putovanja. Povećava emocionalnu stabilnost i ravnotežu.

I njegova zdravstvena dobrobit je velika jer iscjeljujući djeluje kod astme, artritisa, napetih mišića i bolesti kralježnice, čemu su Jarci jako skloni. Malahit potiče pozitivnu energiju i budi nadu, pa je dobar za sve one Jarčeve koji su skloni depresiji.

VODENJAK  - Ametist

Poznat je kao dobroćudni kamen sreće, koji je nerijetko krasio prstenje visokih svećenika. Poznato je njegovo umirujuće djelovanje koje poboljšava raspoloženje kod nervoznih osoba, čemu su Vodenjaci itekako skloni. Kao amajlija štiti od svake vrste ovisnosti.

Na duhovnoj razini ametist olakšava komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti. Ovo je izvrstan kamen za meditaciju i molitvu. Potiče dobar san, a Vodenjacima donosi sreću i povećava samopouzdanje. Nosi se na prstu ruke. 

RIBE - Akvamarin

Potiče osjećaj vjernosti i zato se koristi  kao amajlija koja donosi ljubavnu sreću i stabilan bračni život. Zelenkasto - plavom bojom potiče osjećaj postojanosti i osjećajne stabilnosti pa zbližava partnere u vezi ili braku.

Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti. Osim toga potiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Nježnim Ribama ovaj će kamen darovati veći osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Po starom vjerovanju, ima ljekovita svojstva kod upale grla, desni, crijeva i jetre, a dobar je i za imunitet.

PRINCEZA SRCA KRŠILA JE KRALJEVSKA PRAVILA: Diana je ovime uvijek ljutila kraljicu, ali narod ju je baš zato volio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje