Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Britanski simboli, rockabilly stil i teatralna moda na Dreft FW

Britanski simboli, rockabilly stil i teatralna moda na Dreft FW
44

Pozornost je privukla zaigrana kolekcija The Rodnik Banda, Iggy Popović u retro štihu osvojio je publiku, a nisu razočarali ni Cano, Kristina Burja i Aba Tomičić Drvar

VIDEO

Prvu večer Dreft Fashion Weeka pompozno je otvorila kolekcija Barbara i Gongini pod nazivom THE BLACK LINE. Svi su odjevni komadi u crnoj boji, s puno resa i asimetričnih izreza, a cijela kolekcija izrazito androgena. Danska dizajnerica Barbara vješto je dočarala svoju viziju budućnosti mode u vrlo jednostavnoj, ali dizajnerski neobičnoj kolekciji. Reviju je popratila instrumentalna glazba, a muški i ženski modeli predstavljeni su poput mračnih nordijskih ratnika.

Kolekcija Krie Design dizajnerice Kristine Burje nazvana DEEP otkrila je vrlo ženstvene i nosive komade odjeće u bojama morskog plavetnila. Kratke haljine, elegantne tunike u kombinaciji s vrućim hlačicama i klasična odijela djeluju provokativno i vrlo šik, a žene koje ih nose neustrašivo i seksepilno.

U veselom tonu...

Prepoznatljivi rockabilly stil Iggyja Popovića otkrio je kako izgleda casual varijanta šik odjeće. Plisirane haljine, kratke hlačice s cvjetnim printom i hlače na crtu upotpunio je svilenim bluzama i čipkastim topovima, a i muškarce je odjenuo u retro štihu koji neodoljivo podsjeća na uglađenu odjeću za kampiranje. Plesna američka glazba 50-ih godina prošlog stoljeća upotpunila je dojam ove vesele i šarene kolekcije. Ponovni izlazak modela na pistu izazvao je glasan aplauz svih okupljenih, zadovoljnih onim što su vidjeli.

Razigrani Britanci

Nezaboravna kolekcija Rodnik Banda inspirirana je vojvotkinjom Kate Middleton, njenom sestrom Pippom i drugim prepoznatljivim simbolima Velike Britanije. Dizajner Philip Colbert koji se četvrti put pojavio u Zagrebu i ovog je puta dokazao zašto njegove kreacije obožavaju Lady Gaga. Sienna Miller, Peaches Geldof i Karl Lagerfeld. Uz živopisan glazbeni show predstavljena je britanska zastavu utkana na plastični baloner, crvena boja govornica pretočena je u ženstvenu haljinu, a šarmantni engleski duh prikazan  i u casual varijantama svilenih haljina. Modni dodaci su torbe u obliku autobusa double deckera, kape počasne britanske garde i druge ikone kraljevine poput piva na majicama. 

Malo elegancije

U ritmu moderne francuske šansone pistom su posljednje prošetale manekenke predstavljajući vrlo nježnu i elegantno -poslovnu kolekciju Abe Tomičić Drvar. Neobični izrezi na leđima pomiješani s retro elementima poput kragni, svilena haljina na jedno rame koje se nose na košulje, tunike povezane u kimono stilu i slojevite haljine od svile osnova su kolekcije koja klasičnu modu predstavlja na sasvim drugačiji način. 

Skulpture u modi

Posljednja je predstavljena kolekcija hvaljenog španjolskog dizajnera Leandra Cane koji je u fokus doveo oblik i voluminoznost odjeće. Široki krojevi, napuhnuta ramena, vrećaste tunike i predimenzionirani modni detalji naglašavaju teatralnost odjeće u čijoj je inspiraciji očit arapski utjecaj. Ovaj talentirani umjetnik na gotovo kiparski precizan način predstavlja važnost simetrije u modnom smislu.

Najpoznatiji modni događaj Dreft Fashion Week Zagreb pratite uživo od večeras do subote 12. svibnja na portalu 24sata. U najnovijim kreacijama iz radionica hrvatskih dizajnera možete uživati od devet sati navečer. 

Dreft Fashion Week

Cijeli modni event zbiva se na već tradicionalnoj adresi u Hypo Centru, a na prvoj će večeri kolekcije predstaviti KRIE design by Kristina Bruja, Iggy Popović, Aba Tomičić Drvar te strani dizajneri Leandro Cano, The Rodnik Band i Barbara i Gongini. Druga večer donosi hrvatske snage Martinu Sporiš, Nataliju Smogor i Ivančicu Hrustić te inozemne Hermione de Paulu, Safaka Tokura i Juliu and Bena. 

U subotu nas čeka niz uzbuđenja od revije miljenika Tilde Swinton i Lady Gaga, Craiga Lawrencea, Ane Kujundžić, Milene Rogulj, Ive Karačić i Tonija Rice do Maartena van der Horsta, dizajnera Topshopa. 

- Ovosezonski tjedan mode u središte svoje kampanje stavlja muškarca - snažnog, odvažnog i spremnog modno eksperimentirati, a upravo je to Sven Medvešek, inače zaštitno lice kampanje - istaknula je direktorica DFWZ-a Sarah Josipović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci