Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Dress code za Met Galu: Bitno je izgledati kao Karl Lagerfeld

Dress code za Met Galu: Bitno je izgledati kao Karl Lagerfeld

Jednom od najvećih kreativaca svjetske modne scene ujedno je posvećena čitava izložba. 1. svibnja ove godine otvara se 'Karl Lagerfeld: A line of beauty'

VIDEO

Svake godine Met Gala jedan je od vodećih modnih i celebrity događaja u New Yorku, gdje se sjate brojne zvijezde stilizirane po pravilima izložbe koja se otvara u tom muzeju. Ovoga puta kustos Andrew Bolton i dugogodišnja Lagerfeldova suradnica Amanda Harlech, kreativna savjetnica izložbe, moraju 'stisnuti' veliku karijeru u 150 kreacija koje će pritom biti izložene u The Metropolitan Museum of Art.

Chanel Haute Couture Spring/Summer 2020 collection

Projekt naziva 'Karl Lagerfeld: A line of beauty' inspirirat će mnoge goste da se odjenu kao sami autor, čiji je stil bio specifičan. Lagerfeld je dobar dio godina svoje velike karijere nosio prepoznatljivi, zapravo vrlo jednostavan stil. Mnogi bi se mogli na otvorenju odjenuti u odijelo, smoking, crno-bijele kombinacije, imati masu prstenja i ostalog nakita srebrnog tona.

POGLEDAJTE VIDEO: Brda odbačene odjeće

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Planine odjeće zagađuju Čile: Svake godine ih zatrpava 59 tisuća tone nošene robe sa Zapada VIDEO

Dizajner je nosio i rukavice bez prstiju, koje su također s vremenom postale njegov zaštitni znak, na koje je onda slagao veliko, atraktivno prstenje.

Karl x Kaia collaboration capsule collection, Spring Summer 2019, Paris Fashion Week, France - 02 Oct 2018

Imao je mnogo nakita, kako otkrivaju dokumentarci koji su o njemu snimani. Nadalje, nosio je bijelu kosu, jer od kad je posijedio njegova je frizura bila poput snijega, s nezaobilaznim repom.

Tako su simpatične: Vunene kape kao dobar modni element
Tako su simpatične: Vunene kape kao dobar modni element

Obožavao je i sunčane naočale, već par dekada i više, Lagerfeld se u javnosti pojavljivao isključivo pogleda sakrivenog iza crnih okvira. Njegov je modni stil bio karakterističan i po bijelim košuljama kojih je imao na desetke, čime je stilu dao notu klasike i elegancije. Nije nosio boje, već su crna i bijela te razne sive bile njegov modni moment.

No gosti se ne moraju inspirirati osobnim stilom autora, već mogu odjenuti i nešto od Chanela, brenda koji će zasigurno uposliti mnoge slavne osobe da ga prezentiraju, kao što to uvijek radi. No Karl je radio i za Fendi te niz drugih brendova prije - Balmain, Patou i Chloé.

Tu je niz stilova, dekada i modnih formula, stoga gosti, ali i kustosi imaju veliki posao te modno područje kojime se mogu inspirirati.

Krajem pedesetih radio je za Balmain, od 1965. godine bio u Fendiju, a od 1982. u Chanelu. Njegov je opus veličanstven, sudjelovao je u stvaranju brojnih stilova te kolekcija.

Izložba hrvatskog dizajna predstavlja najbolje od naših ideja, projekata i realizacija
Izložba hrvatskog dizajna predstavlja najbolje od naših ideja, projekata i realizacija

Osim što je secirao i odlično reprogramirao Chanel modne elemente, ujedno je rekreirao stil kuće Fendi - upravo je on zaslužan za šareno krzno te je osmislio dva slova F kao brend. To je značilo Fun Fur, odnosno zabavno krzno.

Dakle, i krzno je jedna od opcija za goste Met Gale koja će i ovaj put zasigurno biti jedan od najvećih događaja koji okuplja mega zvijezde i one koji se tako osjećaju. A sve u čast velikana mode koji je potpisao neke od najznačajnijih stilova prošlog stoljeća.

POGLEDAJTE TRAILER NOVOG SERIJALA SPOJ NA SLIJEPO

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam