Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Drive in kultura': Projekt koji podsjeća koliko je kultura bitna

'Drive in kultura': Projekt koji podsjeća koliko je kultura bitna
1

'Kao studenti želimo pomoći ostalim studentima kojima je u trenutnoj situaciji upitna egzistencija. U kriznom je razdoblju zajedništvo najvažnije, a kultura ujedinjuje narod'

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: MASKAFOBIJA ILI STRAH OD MASKI: VEĆINOM JE DIO DJEČJEG RAZVOJA 

U odgovoru na krizu kulturnog sektora zbog pandemije covida-19, studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pokreću projekt kulturnih sadržaja na otvorenom "Drive in kultura", namijenjen revitalizaciji kulture i pomoći studentskoj populaciji koju kriza posebno pogađa.

Kako se ističe u najavi, ideja "Drive in kulture" je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje će se prikazivati stari, ali i recentni hrvatski filmovi, kao i solističke kazališne, plesne i koncertne izvedbe.

'Zloupotrebljavaju epidemiju za ušutkavanje gradske oporbe'
'Zloupotrebljavaju epidemiju za ušutkavanje gradske oporbe'

- Kao studenti Akademije dramske umjetnosti, kulturni djelatnici i osnivači produkcijske kuće Sabmarine, a potaknuti nastalom situacijom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, voljeli bismo utjecati na razvoj kulture, pomoći joj u obnovi, ali i njezinoj revitalizaciji - stoji u najavi.

- Osim toga, kao studenti želimo pomoći ostalim studentima kojima je u trenutnoj situaciji upitna egzistencija. U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim - dodaje se.

Stvaranje besplatnog filmskog i kazališnog događaja na otvorenom predstavlja jedinstveni spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja.

Mi smo integrirana, široko utemeljena produkcijska kuća i regionalna polazišna točka u kreiranju, proizvodnji,...

Objavljuje SABMARINEČetvrtak, 23. travnja 2020.

Projekt će se izvesti u trenutku kada to epidemiološke mjere budu dopuštale i sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

"Drive in kultura" bit će i humanitarnog karaktera, a prikupljena će sredstva biti namijenjena za podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu pogođenima nastalom situacijom. Naime, studenti su ostali bez izvora prihoda, projekti su otkazani, a mogućnost rada preko student servisa ograničen je do daljnjeg.

Mnogi studenti svoje obrazovanje i troškove života financiraju radom u kafićima, trgovinama ili sličnim djelatnostima, a njihova je egzistencija sada upitna.

Napeto na Filozofskom: 'Boras želi krizu na našem fakultetu'
Napeto na Filozofskom: 'Boras želi krizu na našem fakultetu'

Projekt je trenutno u fazi inicijalnih priprema, prikupljanja partnera, volontera i lokacije održavanja. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se jave putem Facebook stranice https://www.facebook.com/sabmarine.hr ili maila sabmarine.hr@gmail.com, kako bi zajedničkim snagama ponovno oživjeli kulturu u Hrvatskoj i pomogli zagrebačkim studentima u turbulentnom razdoblju u kojem se nalazimo.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje