Lifestyle

Komentari 5

Držite li i vi pogrešno četkicu za zube? Jedan je pravilan način

Držite li i vi pogrešno četkicu za zube? Jedan je pravilan način

Umjesto da agresivno perete zube čvrsto držeči ćetkicu, pokušajte četkicu držati pri samom kraju. Držite ju kao da držite olovku u ruci. To će smanjiti pritisak na četkicu i zube, čime ćete ih zaštititi od oštećenja

Postoje neke temeljne pogreške koje svi radimo kada je u pitanju pranje zuba. Ako vam zubi izgledaju pomalo žuti, a usta vam nisu previše čista, možda biste trebali popratiti ove savjete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stomatologinja dr. Hanna Kinsella podijelila je nekoliko vrhunskih savjeta za održavanje zdravih i bijelih zuba.

Pravilno operite zube

Umjesto da agresivno perete zube čvrsto držeći četkicu, pokušajte četkicu držati pri samom kraju. Držite ju kao da držite olovku u ruci. To će smanjiti pritisak na četkicu i zube, čime ćete ih zaštititi od oštećenja, a i bit će bjelji.

Hrana i piće

Kava, čaj i crno vino mogu uzrokovati stvaranje žutih ili smeđih mrlja pa bi bilo dobro ne konzumirati ih toliko često. Osim toga, ispijanja kroz slamku može pomoći da zubi ostanu bijeli.

Nikotin u cigaretama također može ošteti zube pa je potrebno izbjegavati cigarete za bjelije zube.

Vaše opće zdravlje također može požutjeti zube

Nešto što većina ljudi ne zna je da zdravstveni problemi poput dijabetesa, oralnog raka, anemije i nekih poremećaja prehrane također mogu uzrokovati oštećenje zubne cakline i oralnog zdravlja, što može rezultirati žutim zubima.

Zdrava prehrana - jagode mogu izbijeliti zube

Jagode sadrže jabučnu kiselinu koja je zapravo prirodni izbjeljivač zuba. Nemojte ih trljati po zubima ili ih predugo držati uz caklinu. Jedite ih u normalnim količinama.

Jabuka također može pomoći u uklanjanju bakterija sa zuba.

Pijte puno vode

Pitka voda je neophodna za naše tijelo, ali i naše oralno zdravlje. To je prirodno sredstvo za čišćenje, a također može pomoći u uklanjanju bakterija.

Uvijek popijte barem jednu čašu vode nakon jela.

Nemojte preskočiti čišćenje koncem

Čišćenje koncem mnogi zaboravljaju – ali ono ima toliko prednosti. Pomoću njega možete ukloniti hranu između zubiju. Osim toga, može pomoći u cjelokupnom oralnom zdravlju.

Redovito posjećujte svog stomatologa

Trebali biste posjećivati ​​svog stomatologa svakih šest mjeseci.

Razmislite o tretmanima izbjeljivanja kod kuće

Izuzetno su postali popularni zahvaljujući pandemiji, a kućni tretmani mogu pokazati ogromne rezultate. Profesionalno razvijene zubne paste i profesionalne trake za izbjeljivanje mogu smanjiti mrlje bez oštećenja površine zuba, piše The Sun.

Najčitaniji članci