Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Dva smo svijeta: Njemu treba seks da se poveže, njoj obrnuto

Dva smo svijeta: Njemu treba seks da se poveže, njoj obrnuto
1

Mnogi muškarci kažu da se nakon seksa osjećaju emocionalno povezanima, dok se mnoge žene trebaju osjećati povezano s muškarcem kako bi se željele seksati. To je vrlo česta potreba

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kritizira li partner neku od ove 4 stvari kod vas - to je alarm!

Nije svakome potrebna emocionalna veza da bi seks bio sjajan, ali u dugoročnim vezama nedostatak povezanosti može biti odlučujuć faktor hoće li jedan partner željeti seks, piše Mind Body Green.

POGLEDAJTE VIDEO: Seks je fizička potreba ljudi

Pokretanje videa...

00:35

U odnosima muškaraca i žena ponekad može postojati i problem kada je u pitanju seks i povezanost: Mnogi muškarci kažu da se nakon seksa osjećaju emocionalno povezanima, dok se mnoge žene trebaju osjećati povezano s muškarcem kako bi se željele seksati. Naravno, svi su različiti ali to je vrlo čest omjer u muško-ženskim odnosima. 

No situacija može biti obrnuta ,kada muškarac želi emocionalniju povezanost dok njoj to nije toliko bitno. U svakom slučaju, oboma je odbojno ukoliko netko forsira seks bez imalo povezanosti, bliskosti i privrženosti.

Seks za povezivanje - ne iz potrebe

Seks u dugoročnoj vezi uspijeva kada se oba partnera vole i brinu jedan o drugome, a zatim međusobno dijele tu ljubav. To znači da svaki partner mora raditi ono što je nužno kako bi došao do svog partnera, pun ljubavi prema njemu, a ne da do njega dolazi iz puke potrebe.  Ne možemo biti ljubavno i emocionalno povezani kad odbacujemo i napuštamo vlastite osjećaje.

Dobra vijest je da seksualnost općenito uspijeva kada su oba partnera otvorena za učenje o sebi i jedni o drugima, što je ono što stvara rast i nešto novo u dugoročnim vezama. Seks ne postaje dosadan kada veza nije dosadna, a nije dosadno kad su učenje i emocionalni rast sastavni dio veze.

Partneri također trebaju izdvojiti vrijeme da budu sami zajedno. Vrijeme da zajednički podijele dan, da se međusobno podržavaju, dijele obrok, da se zabave i da se zajedno smiju. Tako se emocionalno povezuju. Ta povezanost nastaje kada su obje strane otvorene, vole sami sebe i drugog partnera. Ako samo jedan partner želi seks, on neće biti pun ljubavi i iskren. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Seksualno zrcaljenje: Probajte tehniku koja jamči više strasti

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu