Lifestyle

Komentari 2

Eko savjeti koji nude sigurnost: Na vrijeme mijenjajte brzine i smanjite potrošnju goriva

Eko savjeti koji nude sigurnost: Na vrijeme mijenjajte brzine i smanjite potrošnju goriva

Gotovo polovicu zagađenja zraka uzrokuje cestovni promet. Tako je dobro na vrijeme mijenjati brzine i voziti pri niskom broju okretaja motora. EKO stil vožnje nudi ugodnu i sigurnu vožnje bez stresa i nervoze

EKO vožnja je moderan stil vožnje današnjice, a fokusira se na očuvanje okoliša. Prije svega, takva vožnja uštedjet će vam gorivo. Ovi savjeti odnose se na samu tehniku vožnje, a osim savjeta objasnit ćemo vam i neke prednosti koje postižete ovom vožnjom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gotovo polovicu zagađenja zraka uzrokuje cestovni promet. Kod EKO vožnje možete smanjiti taj trend. Tako je dobro na vrijeme mijenjati brzinu, planirati putovanje kako biste izbjegli gužve, voziti pri niskom broju okretaja motora. Maknite nepotrebne stvari iz vozila jer teži automobil troši više goriva. 

Bitno je naglasiti kako ovakav stil vožnje omogućuje ugodnu vožnju bez puno stresa i nervoze, a doprinose sigurnoj vožnji. Osim sigurnosti na cesti, EKO vožnja poveća svijest i brigu o očuvanju okoliša jer se s njom smanjuje potrošnja goriva. 

Prednosti EKO vožnje su mnogobrojne, a samo neke od njih su smanjena potrošnja goriva, emisija stakleničkih plinova i lokalne emisije štetnih plinova. Ovom vožnjom, kao što je naglašeno, povećava se sigurnost u prometu i poboljšava vozačka sposobnost, a također vrlo bitno je to, što će se svim putnicima biti ugodno za voziti.
 

Najčitaniji članci