Lifestyle

Komentari 16

Ekstremni škrtac: Čuva vodu od tuširanja, a umjesto filtera za kavu koristi svoje stare čarape

Ekstremni škrtac: Čuva vodu od tuširanja, a umjesto filtera za kavu koristi svoje stare čarape

Michael McSurley (40) sebe opisuje kao najučinkovitijeg škrtca u Tennesseeju, a svojim inventivnim rješenjima za uštedu novca drastično je smanjio svoju mjesečnu potrošnju

Napravio sam svoj aparat za kavu od šalice, stare čarape i užeta. Skuhate vodu na štednjaku pa ju prelijevate u šalicu preko koje je čarapa zakačena s užetom. Čarapa je napunjena s kavom te tako djeluje kao filtar. To mi uštedi dosta novca tjedno - govori Michael u TLC-ovoj emisiji 'Ekstremne škrtice'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegovi roditelji Judy i Don komentirali su kako je on vjerojatno najveći škrtac kojeg poznaju..

- Volim ga jako, ali stvarno škrtari. Bolesno je škrt - rekla je njegova mama.

Michael ne pokušava uštedjeti već on uopće ne želi trošiti svoj novac.

Tako odbija baciti bilo što što bi mogao iskoristiti u konstrukciji neke stvari koja bi mu uštedjela novac. Osim toga, smeće baca jednom tjedno.

Ono što je zaista bizarno je to što on radi kako bi uštedio na računu za vodu. Nakon što se otušira, tu vodu sačuva kako bi ju iskoristio za neke druge stvari u kućanstvu poput pranja posuđa, pranja odjeće, kuće, a ponekad ju čak koristi i za wc školjku kako bi pustio vodu.

- Štedim na računu za vodu štedeći vodu nakon tuširanja. Vodu iz kade vadim s kantom i odnesem je tamo gdje je trebam upotrijebiti, uključujući pranje posuđa jednom tjedno, pranje rublja jednom mjesečno, a mogu je čak i upotrijebiti za puštanje vode u wc-u - objašnjava.

- Mislim da je to odvratno. S vodom s kojom se kupaš prati suđe. Mi smatramo da to i nije baš higijenski - komentirali su roditelji.

No Michael radi toga mjesečni račun za vodu plaća oko 95 kuna, ali kaže da neće stati štedjeti na vodi sve dok mu račun ne bude ravan nuli.

Ali to nije sve. On u dvorištu skuplja kišnicu kako bi ju u budućnosti mogao koristiti za tuširanje, zalijevanje cvijeća te kako bi uspostavio vlastiti sustav za navodnjavanje u svom domu, piše The Sun.