Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Veze postaju psiho-horor uz emocionalno nezrele tipove

Veze postaju psiho-horor uz emocionalno nezrele tipove
1

Spasitelju su zanimljive samo žene koje imaju probleme, "mamin sin" ih uvijek uspoređuje s majčinim likom, a slobodnjak će pobjeći na prvi spomen obaveze

VIDEO

Riječima "ja sam takav, ti to prihvati ili otiđi" branit će se emocionalno nezreo muškarac u svađi s partnericom. Problem je što se ta nezrelost teško uočava na početku veze dok se partneri još trude predstaviti u najboljem svjetlu, upozoravaju psiholozi. Takav tip muškarca teško ostvaruje zdrave odnose sa ženama, a jedan od primjera je tip "ovisnika". 

On je uvijek u potrazi za ugodom, bilo da je riječ o drogi, alkoholu, kockanju, hrani ili nečemu drugom. Žena kakvu želi je ona koja će mu pružiti adrenalinsko uzbuđenje, bilo da je riječ o već zauzetoj ženi, nepreboljenoj ljubavi ili nedostižnoj simpatiji. Nakon što ga prođe početno uzbuđenje, samo će se prebaciti na slijedeću žrtvu. Njegov najveći problem je što najmanje misli na razvoj samoga sebe, nije samostalan, a život teško organizira bez žene ili poroka o kojemu ovisi. 

Mamin sin

Najvažnija veza u životu mu je ona koju dijeli s majkom,  bilo da prema njoj osjeća ljubav ili mržnju. Opterećen je njenim likom. U odnosu sa ženama svaki odnos pretvara u model onoga kakvog ima s majkom. Žene koje traži su ili izrazito slične njegovoj majci ili sušta suprotnost. Trebao bi riješiti probleme u odnosu s majkom koji su ga učinili zavisnim o njoj ili tuđoj pomoći te prestati biti opterećen njenim odobravanjem.

Vječno nezadovoljan

Bilo da je riječ o poslu ili privatnom životu, ovaj tip ili je u depresiji ili ga živcira sve oko njega. U ženi traži oslonac koji će ga motivirati i dati mu viši smisao, istovremeno diveći mu se kako bi dobio osjećaj samopostignuća. Trebao bi preusmjeriti energiju koju troši na kukanje u ispunjavanje ciljeva o kojima sanja.

Nesigurni narcisoid

Njegovo samopouzdanje graniči s umišljenošću, a puno ulaže u svoj izgled i imidž. Ispod fasade krije komplekse,  ne može podnijeti šalu na svoj račun, a ni biti zadovoljan pored ikoga tko bi ga mogao ugroziti uspjehom ili ljepotom. Izabrat će ženu koja će mu se diviti i laskati njegovom egu. Prestane li to činiti, usmjerit će svoje nesigurnosti na nju, prigovarati joj te rušiti njeno samopouzdanje. Trebao bi se postati racionalniji, shvatiti kako glumom nije zavarao nikoga te prihvatiti svoje mane kao što je to učinio s vrlinama.

Karijerist

Jedini mu je cilj u životu postati uspješan u poslu i neće biti sretan sve dok to ne postigne. Usput će zanemariti ostale aspekte života osim svoje ambicije. Potrebna mu je žena koja svoj život može podrediti njemu i njegovom poslu te neće tražiti vrijeme za sebe i svoje potrebe. Trebao bi shvatiti da se život ne svodi samo na posao ako čovjek nema s kime podijeliti svoju sreću.

Spasitelj

Privlače ga ljudi koji imaju problema u životu, jer će pomaganjem njima zaboraviti svoje probleme i osjećati se bolje u vlastitoj koži. Traži ženu uz koju će se osjećati "potrebitim", a  uspije li ona riješiti svoje probleme neće mu više odgovarati jer će izgubiti osjećaj sposobnosti i snage. Zbog dubokog potiskivanja vlastitih problema trebao bi se obratiti za pomoć liječniku kako jednog dana ne bi "izgorio" zbog nakupljenih frustracija.

Patnik

Iskusio je veliku tragediju, poput smrti bližeg člana obitelji te se nakon toga nikada nije oporavio. Traži ženu kojoj će on biti centar svijeta, rozreti njegovu grubu vanjštinu, a za njegove mane i nedostatke okriviti sudbinu koja ga je snašla. Nužno je da shvati da loše stvari proživljavaju svi i da su neizostavan dio života.

Slobodnjak

Pretvara se da je savšeno sretan sam te kako ne treba nikoga. Iskorištava sve prednosti života neženje, ali zapravo se straši hoće li žena koju pusti previše blizu shvatiti kako on nije savršen i otići. Privlače ga žene koje ne traže obavezu i neće morati upoznati s roditeljima a kamoli poželjeti zajednički život. Trebao bi otkriti što ga zapravo straši, kako ne bi propustio čari braka i roditeljstva.

Nesretan

Zamjera svim ženama svijeta jer misli da su poput njegove bivše koja mu je nepovratno slomila srce. Traži ženu poput nje, kako bi ju mogao kazniti za svu bol koju osjeća pritom ne birajući žrtvu. On sam sa sobom mora razriješiti odnos s bivšom, a emocionalnu prtljagu iz tog odnosa ostaviti iza sebe. Pomoći će mu ako promotri prošlost objektivno i vidi svoju ulogu u događajima koji su ga povrijedili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje