Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Evo kako ćete se odmah na prvu svima svidjeti: Sasvim lagano!

Evo kako ćete se odmah na prvu svima svidjeti: Sasvim lagano!

Kada razgovarate s nekim, pokušajte odgovarati govoru tijela i pokušajte razgovarati istom glasnoćom i brzinom kao i oni. To govori njihovoj podsvijesti da ste im sličniji i da će vam više vjerovati

Korisnica TikToka, životna trenerica Francesca koja objavljuje pod imenom Francesca psychology podijelila je nekoliko videozapisa koji otkrivaju kako da se nekom odmah na prvu svidite bez da ga pretjerano pokušavate zadiviti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Primjerice, oponašajući njihov govor tijela, slušanje i odgovaranje nekoliko sekundi nakon razgovora s nekim ili dijeljenje komplimenata. To su samo neki od načina s kojima ćete odmah pridobiti ljude oko sebe.

U ove savjete se Francesca kune:

1. Zamolite ljude da učine malu uslugu za vas

Ako tražite nekoga male, ali slatke usluge njihova podsvijest shvatiti će to kao 'ljubav'. To je poznato i kao 'efekt Benjamina Franklina'.

Primjerice kada nekom kažete: 'Možeš li mi molim te dodati sol?'. Osoba će vama dodati sol, a njihov mozak podsvjesno će misliti da vas vole jer čine uslugu za vas. 

2. Zovite ljude imenom

Pozivanje nekoga imenom zapravo je prilično važno kada je u pitanju povezivanje i stvaranje čvršće veze između dvoje ljudi.

- Apsolutno volimo čuti kako nas imenom zove netko drugi jer se zbog toga osjećamo važnima i cijenjenima - kaže Francesca.

3. Pričekajte nekoliko sekundi da odgovorite

Umjesto da odmah odgovorite kada vam netko nešto kaže u razgovoru, zapravo je korisnije pričekati nekoliko sekundi, a zatim odgovoriti.

- Zbog toga će se druga osoba osjećati kao da stvarno razmišljate o tome što ćete im reći i odmah izgledate kao bolji slušatelj - otkriva Francesca.

4. Pokušajte uskladiti govor tijela

Oponašanje nečijeg govora tijela podsvjesno govori drugoj osobi da ste slični.

- Kada razgovarate s nekim, pokušajte odgovarati govoru tijela i pokušajte razgovarati istom glasnoćom i brzinom kao i oni. To govori njihovoj podsvijesti da ste im sličniji i da će vam više vjerovati - objašnjava Francesca.

5. Komplimenti

Sviđa vam se haljina na djevojci? Recite joj. Francesca naglašava da su komplimenti ključni kad treba postići da se netko osjeća cijenjenim od strane vas.

- Sviđaju nam se ljudi koji nas vole. Ako znamo nekoga cijeniti i dodjeljivati mu komplimente, više će nas cijeniti i voljeti - tvrdi ona, piše The Sun.