Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo kako pripremiti kožu za toplije dane koji nam dolaze

Evo kako pripremiti kožu za toplije dane koji nam dolaze

Prije nego odaberete kremu, svoju beauty rutinu za njegu lica obogatite pilingom i maskom koja će vašem licu donijeti trenutno i dubinsko osvježenje i pripremiti vašu kožu za novu kremu i sezonu

VIDEO

Koža je naš najveći organ i nerijetko ga zapostavljamo tijekom hladnih zimskih mjeseci. Većinom zato što ne izlazimo toliko često, nego se zabundamo kod kuće i čekamo toplije vrijeme. Kada dođe proljeće mnogi će ga iskoristiti za totalnu organizaciju - čišćenje ormara, pospremanje doma te prelazak na laganiju garderobu. U to vrijeme nikako ne smijete zaboraviti kožu koja treba osvježenje od nešto teže zimske njege pa bi bilo dobro prijeći na nešto laganije formule s zaštitnim faktorom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vesna Lamer 01:20

Dolaskom toplijih dana zamijenite kozmetiku koju ste koristili u zimskom razdoblju. U proljetnim danima vašoj koži više pogoduje upotreba laganije, hidratantne kozmetike, koja u sebi sadrži više vlage i blaža kozmetička sredstva koja neće začepiti pore lica.

Dobra rješenja su razni serumi ili gelovi. Isto tako, vodite računa da je puder koji upotrebljavate nešto blaže teksture. U toplijim danima zaboravite uljne kupke i ostala uljna sredstva. Ona su pogodna jedino ukoliko imate jako suhu ili zreliju kožu.

- Vaša koža je prva tjelesna obrambena linija od stresora iz okoliša, tako da je rješavanje problema s kožom ulaz u cjelokupno zdravlje i dobrobit. To znači da na nju uvelike utječu promjene u vašem okruženju, posebno sezonske - kaže dermatologinja Keira Barr. 

Sezonske promjene također mogu potaknuti promjene navika što također može utjecati na to kako se brinete o svojoj koži. Na primjer, možda se u ovo doba godine više znojite i stoga češće perete lice i tijelo što će utjecati na izgled i osjećaj vaše kože.

Benefiti ulja za kožu lica: Dobra hidratacija i dubinska njega
Benefiti ulja za kožu lica: Dobra hidratacija i dubinska njega

Kod ovih stvari nemojte pogriješiti

1. Mislite da vašoj njezi kože nije potrebno osvježenje: Pod ovim se ne misli da morate mijenjati njegu lica svakih nekoliko mjeseci, ali barem biste trebali iskoristiti vrijeme kako biste procijenili odgovara li vam određeni proizvod i hoćete li ga morati prilagoditi za nadolazeću sezonu (možda prijeći na nešto laganiju formulu ili nadodati zaštitni faktor).


2. Mijenjate sve odjednom: Prije nego pretjerate s proljetnim čišćenjem za njegu kože, zapamtite da je uvođenje previše novih sastojaka odjednom recept za reakciju. Osim toga, kada dodate previše novih aktivnih sadržaja, teško je pratiti koji vam odgovara, a koji ne.

njega lica


3. Preopterećenje fotosenzibilnim sastojcima: Neki sastojci mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunce poput glikolne kiseline, retinola i eteričnih ulja citrusa. Pazite kako i kada ih koristite.


4. Nemate zaštitu: Iako biste trebali nositi kremu za sunčanje tijekom cijele godine, ne zaboravite obnoviti zalihe kada dođe toplije vrijeme kada ćete vjerojatno više vremena provoditi na izravnom suncu i pokazati više kože.


5. Nosite isti makeup look: Ovo nije neka velika pogreška, ali ako vaš ten izgleda blijedo ili bez sjaja, krivac je možda vaša šminka. Ljeto zahtijeva lagane, vlažne slojeve koji pojačavaju vaš sjaj – korištenje gustih formula pogoršati će izgled.

Savjeti za učinkovito korištenje: Vazelin neće odgovarati masnoj koži, sprječava gubitak vlage
Savjeti za učinkovito korištenje: Vazelin neće odgovarati masnoj koži, sprječava gubitak vlage

Ova 4 koraka morate poduzeti

1. Odstranite mrtve stanice kože 

Svi znamo koliko je piling kože lica potreban da bi se uklonile odumrle stanice i očistio površinski sloj kože. Odumrle stanice oduzimaju sjaj koži i sprječavaju prodor hidratantnih i hranjivih sastojaka kreme. Da biste odstranili stare stanice kože, radite piling dva puta tjedno. Alternativa je svakodnevno četkanje suhe kože prije tuširanja. Koju god tehniku odabrali, važno je znati pravilne pokrete. Četkom, rukom ili rukavicom za piling ribajte kožu nježnim kružnim pokretima, počevši od stopala i nogu, a posebnu pozornost posvetite leđima, bedrima, nadlakticama, laktovima i kukovima.

- Najvažniji savjet je - 'manje je više'. Nikako nemojte pretjerati s pilingom. Uvijek morate paziti da kožu ne iritirate previše s pilingom jer možete oštetiti kožnu barijeru - govori dermatologica Ife Rodney. 

2. Nemojte isključiti antioksidanse

U potrazi za blistavom kožom, antioksidansi će biti vaši najbolji prijatelji za njegu kože. 

Antioksidansi djeluju tako što se bore protiv slobodnih radikala i neutraliziraju oksidativni stres i na taj način pomažu koži da održi sjaj.

Za svježi izgled: Pilinzi i maske pripremaju kožu za proljeće
Za svježi izgled: Pilinzi i maske pripremaju kožu za proljeće

- Slobodni radikali dovode do promjena u stanici koje se prepoznaju kao znakovi starenja: smanjenje kolagena i elastina, povećana veličina pora, povećane promjene teksture i promjene u pigmentaciji - kaže Morgan Rabach, dermatolog. 

Vitamini C i E pomažu koži da sintetizira kolagen, što može biti korisno ljeti jer UV zrake uzrokuju pad kolagena u koži.
Aloe vera je umirujuća biljka koja je puna antioksidansa, vode i minerala pa bi ju također bilo dobro uvrstiti u njegu.

3. Pripazite na proizvodnju prirodnih ulja

Mnogi sapuni su alkalni i isušuju, ostavljajući kožu bez sjaja. Koži je potrebno 24 sata kako bi ponovno počela proizvoditi i ispuštati prirodna ulja. Koristite hidratantne gelove i sapune na bazi glicerina.

- Tijekom proljeća i ljeta, temperature i vlažnost rastu. Ove promjene stimuliraju žlijezde znojnice da proizvode više znoja, a žlijezde lojnice da proizvode više sebuma. Pojačano stvaranje znoja hladi kožu isparavanjem, a povećana proizvodnja ulja pomaže usporiti isparavanje znoja kako bi se produžio učinak hlađenja - kaže dermatologinja Hadley King.

Iako volimo kada nam koža sjaji, mnogi ne vole osjećaj masnoće i prljavštine na koži. 

- Postoji mnogo biljnih i aktivnih tvari koje pomažu smiriti i kontrolirati proizvodnju ulja. Na primjer, Niacinamid i zeleni čaj mogu pomoći - objašnjava dermatolog Kanchanapoomi Levin.

4. Obnovite svoju SPF liniju

Krema za sunčanje je vitalni dio njege kože. Poželjno je koristiti hidratantnu kremu sa SPF faktorom, imajte na umu da proizvodi moraju osiguravati minimalno faktor 20. Izbjegavajte provoditi previše vremena na izravnoj sunčevoj svjetlosti kada je sunce najjače, ako možete. Na primjer, ako ste na plaži uvijek pri ruci imajte suncobran ili gledajte da bježite u hladovinu kada je sunce prejako.

Pripremite se za ljeto! Prirodni preparati protiv celulita iz kućne radinosti - kreme, ulja, čajevi...
Pripremite se za ljeto! Prirodni preparati protiv celulita iz kućne radinosti - kreme, ulja, čajevi...

Koristite pravu količinu SPF-a i ne zaboravite ju ponovno nanijeti, pogotovo ako ste mokri i znojite se. Koriste šešire, sunčane naočale i pokrivala kako biste zaštitili kožu na suncu, piše Mind Body Green.

Pilinzi, čišćenje lica laganim i neagresivnim proizvodima te hidratacija laganim fluidima i kremama osnovna je njega koju si možete pružiti za zaštitu kože u proljeće. Ipak, treba naglasiti i važnost drugih faktora koji omogućuju zdravu kožu tijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje