Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo kako skinuti gelirane nokte bez oštećenja i odlaska u salon

Evo kako skinuti gelirane nokte bez oštećenja i odlaska u salon

Znamo da rašpanje nije pravi način skidanja gel laka, ali ponekad nam se čini kao da je jedina opcija. Postoje još tri, a njihov uspjeh ovisi o vama i o kvaliteti i debljini gel laka kojeg imate na noktima

VIDEO

Gel lak za nokte je nevjerojatan. Ne morate se brinuti da će se lak slučajno razmazati, udubiti ili uništiti, a sve svakodnevne obveze možete obavljati bez straha od uništavanja noktiju te i dalje izgledati pristojno tri tjedna nakon što ste ih napravili. 

POGLEDAJTE VIDEO: Žena nudi gel lak za bebe?!

Pokretanje videa...

Napravila manikuru novorođenčetu 00:53

Ali uklanjanje navedenog čudesnog laka - to je druga priča. Iako je primamljivo gel lak oguliti zubima ili najbližim novčićem tijekom jednog dosadnog sastanka, ova metoda se ne preporučuje jer može oguliti i slojeve nokta i dovesti do pucanja. Dakle, koji je najbolji način da to učinite kod kuće?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kako popraviti puknuti nokat
Kako popraviti puknuti nokat

Što vam je potrebno za uklanjanje gel laka za nokte

Najbrži i najučinkovitiji način uklanjanja gela je sa 100% acetonskim odstranjivačem laka (ovo se razlikuje od običnog odstranjivača laka za nokte koji je 90% acetona i 10% vode).

Uz to, trebat će vam i turpija za nokte, vata, aluminijska folija ili plastična folija, štapići za uši i neka vrstu hidratantne kreme (ulje za kutikule ili gusta krema za ruke). Također ćete htjeti zaštititi površinu na kojoj radite plastičnom folijom i/ili ručnikom jer aceton može oštetiti namještaj i pultove.

Polirajte i zaštitite svaki nokat

Kod svih metoda počnite s temeljitim poliranjem svakog nokta turpijom, kako biste uklonili gornji sjajni sloj laka. Nanesite izdašnu količinu ulja na svaku kutikulu i okolnu kožu radi zaštite (ako ga nemate, melem isto može pomoći). Zatim treba odlučiti kojom metodom ćete skinuti gel s noktiju. 

Što znače bijele mrlje i ostale promjene na noktima: Nekad je dovoljno promijeniti prehranu
Što znače bijele mrlje i ostale promjene na noktima: Nekad je dovoljno promijeniti prehranu

Metoda nokat po nokat

Za ovaj pristup prvo povucite deset dijelova vate veličine nokta i izrežite deset traka aluminijske folije ili plastične folije koja će se u potpunosti omotati oko svakog prsta. 

Zatim svaku vatu natopite acetonom. Stavite jedan komad vate preko svakog nokta i prekrijte ih malim trakama aluminijske folije ili plastičnom folijom za čvršće prianjanje uz nokat.

Uklonite nakon deset minuta. Ostatak laka trebao bi se oguliti i lako podići štapićem za uši ili krpicom od mikrovlakana natopljenom toplom vodom.

Metoda 'dvostrukog namakanja'

Druga opcija je staviti posudu s acetonom na zdjelu vruće ili gotovo kipuće vode i močite nokte 10 minuta, piše Lifehacker. To će vam uštedjeti muke oko zamotavanja svakog nokta, ali će vas učiniti nepokretnim, jer ćete morati držati ruke mirnima, sa savijenim prstima i noktima okrenutim ravno prema dolje.

Kako savršeno nalakirati nokte svojom nedominantnom rukom
Kako savršeno nalakirati nokte svojom nedominantnom rukom

Ova metoda nedvojbeno zahtijeva više sredstva za uklanjanje gela, a s tim i duži doticaj kože s acetonom.

Također, tijekom namakanja može vam postati neugodno vruće za dio kože koji je potopljen u acetonu. Ako vam se to dogodi, izvucite ruke van i vaticom obrišite koliko gela možete te operite ruke toplom vodom.

Prirodna metoda

Aceton je agresivan i može skinuti prirodna ulja s kože, ostavljajući je isušenom i bijelom, pa smo isprobali prirodnu metodu. 

Prema EverAfterGuideu, natapanje noktiju u zdjeli tople vode sa žličicom soli i malo sapuna za suđe će obaviti posao. Preporučuju namakanje barem 20 minuta.

Nakon namakanja potrebno je vatom skinuti ostatke gela. Naravno, težina ili lakoća skidanje gela će ovisiti o debljini i kvaliteti samog gela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru