Lifestyle

Komentari 0

Kako savršeno nalakirati nokte svojom nedominantnom rukom

Kako savršeno nalakirati nokte svojom nedominantnom rukom

Isto pravilo vrijedi i za rašpanje noktiju kad to radite nedominantnom rukom. Rašpicu držite mirno pa brusite nokat tako da pomičete prst na kojemu se nokat nalazi

Vrlo je jednostavno. Prste koje želite nalakirati na dominantnoj ruci - savinite, a kist sa lakom držite mirno u drugoj ruci pod pravim kutom u odnosu na nokat. Potom, umjesto da pomičete ruku u kojoj je lak, pomičite prst koji želite nalakirati. 

Najprije pažljivo namjestite četkicu na nokat pa mičite prst u smjerovima u kojima je potrebno da bi nokat bio lijepo premazan bojom.

Isto pravilo vrijedi i za rašpanje noktiju kad to radite nedominantnom rukom. Rašpicu držite mirno pa brusite nokat tako da pomičete prst na kojemu se nokat nalazi, prenosi mindbodygreen.com.

Postoji još jedan trik, a to je - kako da vam lak na noktima traje dulje. Sve što trebate napraviti je držati prste u octu deset minuta prije lakiranja noktiju, trajat će dulje nego inače.

Nije loše redovito 'zaposliti' nedominantnu ruku

Znači ako inače pišete desnom rukom, pokušajte pisati lijevom. To je zabavna vježba koja trenira vaš um, ali vas i motivira da izađete iz zone udobnosti, kaže dr. sc. Kristen Willeumier, neuroznanstvenica i autorica knjige 'Biohack Your Brain', koja pisanje nedominantnom rukom redovito prakticira i sama.

- Kad jednom počnete pisati nedominantnom rukom, počet ćete i piti s njom, prati zube i ostalo. Te se male promjene možda ne čine kao nešto veliko, ali tako vaš mozak uspostavlja nove veze. Volim to zvati i 'rastezanjem neurona' - dodala je i napomenula kako je to odlična stvar za poboljšanje moždanih funkcija.

Postoje i neka istraživanja koja su dokazala koristi od učenja pisanja svojom nedominantnom rukom. Tijekom jednog od njih sudionici kojima je desna ruka dominantna imali su zadatak crtati lijevom rukom. Nakon manje od 200 minuta crtanja radili su to značajno bolje nego na početku, pokazujući tako kolika je sposobnost mozga u jačanju novih poveznica s tijelom.

Po istom principu možete 'naučiti' nedominantnu ruku kako dobro lakirati nokte na onoj dominantnoj. U početku će biti nesigurnosti i grešaka, ali s vremenom ćete usavršiti tehniku.

POGLEDAJTE UŽIVO MARATON KEREKESH SHOW: 

Najčitaniji članci