Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Evo kako smiriti uplakanu bebu u roku od samo jedne minute

Dr. Hamilton demonstrirao je svoju tehniku ​​u videu objavljenom na YouTubeu koji je do danas pregledan gotovo 40 milijuna puta. Sve što radite treba biti vrlo nježno, bez naglih pokreta

8 komentara

'The Hold' je metoda za smirivanje uplakane bebe koju je izvorno predstavio dr. Robert Hamilton, pedijatar i otac šestero djece iz Santa Monice u Kaliforniji. Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da je sjajna i uspješna, djeca se vrlo brzo umire i dobiju zadovoljan izraz lica. 

Dr. Hamilton demonstrirao je svoju tehniku ​​u videu objavljenom na YouTubeu koji je do danas pregledan gotovo 40 milijuna puta.

SAVJETI PEDIJATRA Bebama treba svježeg zraka i kad je vani hladno uz minuse

U videu pokazuje kako smiruje dijete preklapanjem djetetovih ruku preko grudi, a potom ga drži jednom rukom ispod grudi dok mu u isto vrijeme ručice drži preklopljenima, a bradu podupire sa dva prsta. Drugom rukom ga drži za guzu i lagano ljulja naprijed nazad pa lagano u krug. Dijete pokazano u videu se smirilo za svega nekoliko sekundi. Cijelo vrijeme ga je držao pod kutem od otprilike 45 stupnjeva.

- Sve što radite treba biti vrlo nježno, bez naglih pokreta. Važno je držati ga pod tim kutem jer, ako ga držite skroz okomito i ljuljate, lako se može prevrnuti leđima unatrag, a tada gubite kontrolu - objasnio je.

Pogledajte kako to radi:

Sažetak savjeta u 4 koraka:

  • Preklopite bebine ruke preko prsa.
  • Lagano učvrstite ruke da se ne pomiču.
  • Držite ju za područje pelena.
  • Ljuljajte pod kutem od 45 stupnjeva.

Ovaj pedijatar kaže da ukoliko beba plače i nakon pokušaja umirivanja, svakako provjerite je li gladna, ima li grčeve, punu pelenu ili nešto drugo što može uzrokovati probleme u tako ranoj dobi, prenosi HealthAdore.

ZA SIGURNOST I ISTRAŽIVANJE Ovako režite hranu kada beba počne jesti - da je može držati

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message