Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Evo koliko možete čuvati koje meso u hladnjaku i zamrzivaču

Evo koliko možete čuvati koje meso u hladnjaku i zamrzivaču

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, osobito kada se radi o mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u hladnjaku i zamrzivaču, evo koja...

VIDEO

Sirova perad

24sata

Sirova perad u hladnjaku traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stupnjeva ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 Celzijevih stupnjeva ili hladnije). Kuhana perad može stajati u hladnjaku nekoliko dana, a može se i smrznuti te pojesti za dva do šest mjeseci. 

Crveno meso i svinjetina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Steak flavoring for grilling with BBQ or savory sauce with  bast

Crveno meso i svinjetina mogu stajati u hladnjaku do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 mjeseci. Preostalo kuhano meso će trajati tri do četiri dana u hladnjaku i dva do šest mjeseci ako se zamrzne. 

Mljeveno meso

Mince. Ground meat with ingredients for cooking on black background. Top view

Mljeveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili perad, može stajati u hladnjaku jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri mjeseca.

Hrenovke i salame

Hrenovke i salame mogu stajati dva tjedna u hladnjaku neotvorene i trebale bi se pojesti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja (hrenovke mogu stajati par dana duže), piše Reader's Digest. U zamrzivaču će trajati jedan do dva mjeseca.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u hladnjaku se treba pojesti u roku od tjedan dana, a kobasica se treba pojesti u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca. 

Jaja

Sirova jaja mogu biti u hladnjaku do mjesec dana, ali ne više od tjedan dana ako su tvrdo kuhana. Odvojene bjelanjke ili tučena jaja treba zamrznuti i trajat će do godinu dana. Odvojeni bjelanjci ili žumanjci trebaju se pojesti u roku od dva do četiri dana.

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru