Kuhana slanina ili kobasica mogu sigurno izdržati u hladnjaku do tjedan dana. Ostalo kuhano meso ili perad izdržat će tri do četiri dana u hladnjaku
Recept za grčke mesne okruglice vrlo je jednostavan, a jelo koje ćete izraditi savršeno sočno i mekano uz svježe pikantne okuse. Okruglice možete čuvati u hladnjaku u zatvorenoj posudi do četiri dana
U moru nezdravih i često nepotrebnih dodataka u prehrambenim proizvodima, pogotovo u mesu i mesnim prerađevinama, sve je više onih koji se odlučuju na domaću proizvodnju. Iz tog smo razloga istražili kako napraviti vlastitu kobasicu
Prosječan Hrvat na dan pojede oko 218 grama mesa, a najčešće je to piletina. Međutim, naše građane više od okusa namirnica brine podrijetlo hrane koju kupuju te ostaci pesticida u hrani, kao i antibiotici, hormoni te steroidi u mesu
Piletina će biti odlična marinirate li je u ulju, limunovu soku, luku, soli, papru, crvenoj paprici i peršinu, a u hladnjaku je čuvajte barem četiri sata. Ribu je dovoljno posoliti i popapriti
Nemasno meso prije pečenja marinirajte i premazujte uljem - kistom ili grančicom ružmarina. Za masno meso i kobasice ugljen pomaknite sa strane da meso nije na izravnoj vatri
NAJBOLJI TRIKOVI Na jakoj vatri peku se i svinjski kare te ramstek. Ako se meso predugo peče na preniskoj temperaturi, sokovi izlaze i ono ostaje suho
Zgrožena Novosađanka podijelila je na društvenim mrežama fotografiju rasjeka pilećih prsa u kojima se vidi dio mesa intenzivne zelene boje te se zapitala o čemu je riječ
Na tržnicama kupaca sve manje • Nema mladih, manje je i umirovljenika • Kupuje se 20 ‘deka’ srdele, nekad nezamislivo
Dolazi nam predivno doba u godini, koje podrazumijeva okupljanje obitelji i dragih ljudi na svježem zraku na plaži, u parku, šumi ili u vlastitom dvorištu i na balkonu. A naravno, sve to nema previše smisla bez dobrog roštilja, slažete li se?
Ministrica Marija Vučković potvrdila je da su rezultati kontrole mesa na hrvatskom tržištu prilično dobri. Kako kaže, u 2021.godini zabilježeno je samo 1,5 posto uzoraka koji nisu zadovoljili kriterije
Cijene mesa sve više rastu. Proizvođači upozoravaju: ‘Doći će dan kad mesa neće biti dosta’. Proizvodnja pada svuda u Europi, iz više razloga - troškovi proizvodnji su veći, kao i ekološki zahtjevi i dobrobit životinja
U vrijeme Uskrsa, mnogi jedu pečenu janjetinu, tradicionalno blagdansko jelo. Neki je jedu s pečenim krumpirima, a nekima je dovoljan tek mladi luk
Važno je da janjetinu ne solite previše unaprijed jer će sol upiti njezine sokove i učiniti je presuhom. Tako marinirano meso možete upotrijebiti u pripremi vrhunskoga gulaša, a najpogodniji dio je plećka
Gledano po vrsti mesa najveći pad je zabilježen kad je u pitanju svinjetina (2,8 kg), zatim govedina (0,9 kg) te perad (0,4 kg)
Tvrtka za laboratorijski uzgoj mesa stvorila je mesnu okruglicu od mamuta, 'oživljavajući' meso davno izumrle životinje
Brojni pušači iz pograničnoga područja, ali i iz udaljenijih mjesta, upravo su zbog nižih cijena cigareta i duhanskih proizvoda često dolazili u prekograničnu kupnju u BiH
Prijatelji životinja smatraju da se umjesto mljevenih kukaca trebaju promovirati već sada dostupne dobre alternative u obliku biljnog mesa na bazi graška, boba, soje...
Od 4. do 6. mjeseca bebinog života pomalo treba uvoditi kašice s voćem i povrćem te žitaricama, a od 9. mjeseca i ribu i meso - donosimo nekoliko recepata kao primjer kombiniranja zdravih obroka
Arheološki dokazi pokazuju da su ljudi počeli jesti sirovo meso prije otprilike 2,6 milijuna godina. Od tada ga je moderan čovjek pekao, kuhao i pržio te kombinirao s raznim drugim namirnicama. Evo što danas najviše jedemo
Iskoristi svoj Oranž