Obavijesti

Lifestyle

Komentari 241

Evo što poza u kojoj partneri spavaju otkriva o njihovoj vezi

Evo što poza u kojoj partneri spavaju otkriva o njihovoj vezi
1

Je li ljubavna veza zdrava i bliska ili u njoj postoje određeni problemi - sve to je moguće zaključiti iz položaja u kojemu parovi spavaju. Otkrivamo 8 najčešćih položaja

VIDEO

Govor tijela postoji i dok spavamo, ne samo dok smo budni. Pa tako položaj u kojem ljubavni par spava može puno toga otkriti o njihovoj vezi - je li veza zdrava ili u njoj postoje određeni problemi.

  • Okrenuti su leđima i ne dodiruju se Iako se ovakav način spavanja može činiti nimalo romantičnim, prema jednoj studiji ova poza je najčešća među partnerima - vjerojatno zato što je praktična. Psihologinja Corrine Sweet objašnjava kako taj položaj pokazuje da su partneri bliski, neovisni i osjećaju se sigurno jedno s drugim. 
  • Položaj "žlica" To je položaj u kojem je jedan partner okrenut leđima, a drugi je "zalijepljen za njega (za njegova leđa) i grli ga. Ova poza mogla bi se nazvati klasikom među ljubavnim parovima i pokazuje kako se jedan partner odnosi zaštitnički prema drugom. Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela, kaže da je ova poza i vrlo senzualna. Ipak, ako jedan partner "lovi" drugoga po krevetu pokušavajući ga tako zagrliti s leđa, a ovaj svaki put izmigolji, tada s vezom nešto nije u redu.
  • Okrenuti su leđima i dodiruju se Ova poza pokazuje kako su oba partnera opuštena i ugodno se osjećaju u svojoj vezi. Česta je u ljubavnim odnosima.
  • Zagrljeni su rukama i nogama pa se za 10 minuta se razdvoje Parovi koji spavaju u ovom položaju imaju tendenciju da se isprepletu nogama i rukama dok su licima okrenuta jedno prema drugom, ali, nakon 10-ak minuta se razdvajaju. To je kompromis između intimnosti i neovisnosti, čime se omogućuje najbolje od oba svijeta, kaže psihologinja Corrine Sweet. Oko osam posto parova spava ovako.
  • Jedan partner dominira krevetom To izgleda otprilike ovako - jedan partner je raširen preko cijelog kreveta (taj je dominantan), a drugi je stisnut u nekom kutu jer nema mjesta. I njihova svakodnevica je slična načinu spavanja, jedan dominira, a drugi ima sekundarni položaj u vezi. 
  • Jedan partner ima glavu na prsima drugog Ovaj položaj češći je kod svježih ljubavnih veza ili u odnosima u kojima je ponovno rasplamsana strast i osjećaji prisnosti te zaljubljenosti. Oko četiri posto parova spava ovako. 
  • Cijelu noć spavaju isprepleteni nogama i rukama To bi moglo pokazivati da partneri nisu neovisni, odnosno ovisni su jedno o drugome. Osjećaju potrebu da se čvrsto drže zajedno. 
  • Okrenuti su licima, ali se ne dodiruju Spavanje s licem okrenutim prema partneru može ukazivati ​​na emocionalno zahtjevan odnos. Ovaj položaj pokazuje potrebu za više intimnosti u životu i bliskijom komunikacijom, piše rd.com.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'
ISPOVIJESTI: KAKO SMO IZBJEGLI SMRT

'Mama je znala da nešto nije u redu... Čim mi je pomirisao dah, liječnik me poslao u bolnicu'

S vremena na vrijeme, naš unutarnji glas nas navodi da donesemo odluke koje inače ne bismo razmatrali, kao što je odustajanje od putovanja ili iznenada odabiranje druge rute na posao

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume