Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Feng shui carstvo - obiteljski dom koji donosi zdravlje i sreću

Feng shui  carstvo - obiteljski dom koji donosi zdravlje i sreću
1

Plava boja snižava tlak, zelena diže raspoloženje i vraća blagostanje, a bijela predstavlja svježinu, čistoću i treba je upotrijebiti ondje gdje nam je potrebna jasnoća .

VIDEO

U užem smislu feng shui bismo mogli definirati kao odnos između čovjeka i njegova okružja. Naime, energija, koja se prenosi vodom, vjetrom, suncem, svjetlom i zvukom, prolazi i kroz čvrste strukture i boje zgrade te snažno utječe na naše raspoloženje, emocije, tjelesnu energiju, odnosno zdravlje, pri čemu vrijedi i obrnut.

  • Zelena: odgovara istoku i jugoistoku koji donosi blagostanje. Odlična je za revitalizaciju, bolje raspoloženje i posebno za ljude koji su izgubili nadu.
  • Plava: odgovara sjeveru koji utječe na karijeru. Važna je svuda gdje želimo mir. Plava snižava krvni tlak i smiruje otkucaje srca.
  • Žuta: (i varijante od vanilije do smeđe) najvažnija boja u feng shuiju i posvećena je ženi, ljubavi i braku. Povezana je i s duhovnim razvojem, inteligencijom te središtem doma. Potiče uzemljenje i stvara osjećaj sigurnosti.
  • Crvena: odgovara jugu koji je povezan sa slavom i ugledom (i narančasta, ružičasta, boja marelice i druge bliske nijanse). Predstavlja aktivnost, borbenost i dobro ju je upotrijebiti ako nam je potreban poticaj, ako smo lijeni i želimo se pokrenuti.
  • Bijela: Odgovara zapadu koji se odnosi na djecu, radost i kreativnost te sjeverozapadu koji se odnosi na muškarce i prijatelje. Predstavlja svježinu, čistoću i potrebnu jasnoću.

Sjever je bitan kod uređenja stana

Sjever u domu povezuje se s karijerom, svakodnevnim obavezama, životnim putem i smjerom u životu. Ako nije u skladu ukućani mogu imati prepreke na putu, loše odabirati ciljeve, može postojati manjak ambicija i profesionalno nezadovoljstvo. Ako ne osjećate da ste na pravom životnom putu ovo je zona u stanu na kojoj treba poraditi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan
RAZLIČITO RAČUNANJE

Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan

Zbog razlike u računanju, pravoslavni Uskrs najčešće pada tjedan dana nakon katoličkog i protestantskog, no ove godine je nakon čak pet nedjelja. Iduće godine će se računanja poklopiti