Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Feng shui pravila u vrtu: Super savjeti kako kreirati oazu mira

Feng shui pravila u vrtu: Super savjeti kako kreirati oazu mira
1

Feng shui postao je dio svakodnevice života i puno je onih koji ga uključuju u svoj život. Iako možda mislite da se feng shui odnosi samo na unutarnje prostore, varate se

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Najbolja boja za interijere: Siva daje eleganciju, opušta i veseli

Feng shui je drevna kineska vještina koja se odnosi na posebno uređivanje života i prostora gdje ljudi žive. Iako možda mislite da se odnosi samo na prostorije unutar vašeg doma, feng shui možete primijeniti i u vašem vrtu

Ovo je nekoliko savjeta koje su predložili suosnivačice škole 'Mindful Design Feng Shui', Anjie Cho i Laura Morris.

Kako koristiti feng shui u svom vrtu

1. Elementi

Pet elemenata feng shuija su drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Uključivanje svih ovih elemenata u vaš vrt može vam pomoći u postizanju ravnoteže. Ovo su neki zabavni načini:

  • Drvo: Ako u svom vrtu imate drveće i zelenila, vjerojatno ste već ispunili ovaj element. Morris napominje da sadnja zimzelenih biljaka koje svoju zelenu boju imaju cijelu godinu, može pomoći u ispunjavanju ovog elementa.
  • Vatra: Sama sunčeva svjetlost daje vašem vrtu element vatre, ali da biste mu dali malo više, Cho kaže da možete dodati biljke koje imaju crvene naglaske ili lišće trokutastog oblika.
Trikovi kako izvaditi žalac i smanjiti oteklinu nakon uboda
Trikovi kako izvaditi žalac i smanjiti oteklinu nakon uboda
  • Zemlja: Kako biste u svoj vrt dodatno uključili ovaj element, dodajte kamenja. Mogu biti velika ili manja.Keramičke posude se također broje. 
  • Metal: Boja metala je bijela, pa je to dobar razlog za sadnju grmlja ili biljaka s bijelim cvjetovima
  • Voda: Kako biste dodali više ovog elementa u vaš vrt, razmislite o ulaganju u malu fontanu, kupališta za ptice ili čak neke lijepe zdjele s vodom, kaže Cho.

2. Bagua mapa

Bagua mapa je mapa kojom se analiziraju i određuju energetska polja bilo kojeg zadanog prostora. Iako se obično koristi unutar kuće, devet područja bagua mape definitivno se mogu primijeniti i na vrt.

Ova juha je odlična za gubitak kila i pripremu kože za sunce
Ova juha je odlična za gubitak kila i pripremu kože za sunce

- Možete se usredotočiti na jedno od područja bagua mape i saditi prema bojama s kojima želite raditi.  Na primjer, ako želite da vaš vanjski prostor potiče ljubavnu energiju, možete dodati dublje crvene, ružičaste, narančaste, bordo i žute tonove - kaže Cho.

3. Zavojite linije

- U kineskom vjerovanju zli duhovi mogu hodati samo ravno. Dakle, u kineskom vrtu ili feng shui vrtu imajte ove zavojite staze kojima ćete dodati razinu zaštite - objašnjava Cho. 

Umjesto da u svom vrtu imate tvrde linije, Morris kaže da krivudavi i vijugavi putovi nose više slobode i pozitivne energije,  prenosi mindbodygreen.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 15 ideja što sve napraviti od drvenih paleta - lijepo i korisno

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa ...