Obavijesti

Lifestyle

Komentari 48

Frazu 'isto kao i prošli put' kod frizera je najbolje izbjegavati

Frazu 'isto kao i prošli put' kod frizera je najbolje izbjegavati
1

Kosa prije bojenja treba biti čista, inače neće u potpunosti prodrijeti u vlasi, a pričanje na mobitel tijekom šišanja mijenja vaše držanje i prirodan pad kose

VIDEO

Odlazak frizeru s pretpostavkom da se sjeća kako vas je ošišao prije nekoliko mjeseci, nije najbolje rješenje. Rečenica "isto kao i prošli put" može rezultirati frizurom kakvu ne želite, pa je umjesto toga najbolje frizeru objasniti točno što očekujete ili čak ponijeti fotografiju frizure koja vam se sviđa. 

No ne treba se slijepo držati svojih želja, već profesionalcu dopustiti da vam objasni odgovara li ona vašem licu i navikama. Dobro je razmisliti koliko vremena želite svakodnevno trošiti na oblikovanje i u skladu s tim odlučiti o novoj frizuri. 

Zaboravite na mobitel

Tijekom oblikovanje frizure najbolje je pratiti rad frizera i usmjeravati ga, a pričanje na mobitel tijekom šišanja ili pak čitanje časopisa s glavom prema dolje treba izbjegavati. Tako mijenjate svoje držanje što može utjecati na izgled vaše konačne frizure. Umjesto toga sjedite uspravno i ruke držite na stolici. 

Čista kosa jamči lijepu boju

Ako namjeravate bojati kosu, frizeri preporučuju da je operete dan prije termina ili napomenete da frizure uključuje i pranje. Kod bojenja kose treba imati čistu kosu kako bi se boja upila. Masna kosa, puna nečistoća i ostataka preparata za njegu onemogućuju boji da prodre u vlasi. 

Prilagodite njegu kose novoj frizuri

Prije izlaska iz salona provjerite s frizerom trebate li mijenjati svoju rutinu u njezi kose. Držite se njegovih savjeta, obratite pažnju na preparate koje koristi i pitajte ga može li vam preporučiti jeftinije preparate ako su vam originalna pakiranja preskupa. Osobito treba biti oprezan s obojenom kosom koja brzo blijedi i postaje suha. 

Pravilno održavanje

Frizuru treba redovito održavati da bi dulje trajala i ne bi izgubila oblik. Učestalost posjeta ovisi i o dužini kose pa je kraćoj kosi potreban odlazak frizeru svakih šest tjedana, a dugoj osam tjedana. Redovitim šišanjem vrhova imate ćete puniju i zdraviju kosu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje