Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Frizura 'tamo dolje' zna otkriti neke promjene u tijelu žene

Frizura 'tamo dolje' zna otkriti neke promjene u tijelu žene

Jeste li se ikad zapitale što intimno područje govori o vašem tijelu? Na primjer, s menopauzom se dlačice na tijelu prestaju obnavljati, pa tako i na intimnom području

VIDEO

Više niste u cvijetu mladosti

Svi mogu očekivati da će se pubične dlačice s vremenom mijenjati, a najveću promjenu doživjet će žene po ulasku u menopauzu. 

- S menopauzom se dlačice na tijelu prestaju obnavljati, pa tako i na intimnom području. Tako vam se dlačice s godinama neće samo stanjivati, već i osijediti te sve manje obnavljati iz korijena -  objasnila je ginekologinja Raquel Dardik sa Sveučilišnog Langone Medicinskog Centra u New Yorku.

POGLEDAJTE VIDEO Savjeti kako si olakšati ulazak u menopauzu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Savjeti za menopauzu 00:50

Hormoni vam luduju

Oni vam mogu biti najbolji prijatelji ili najgori neprijatelji. Kad je sve u redu, onda bez problema reguliraju sve tjelesne procese  - od imuniteta do raspoloženja. Ali kad hormoni nisu usklađeni mogu uzrokovati nakupljanje masnog tkiva, nagle promjene raspoloženja, stalni umor, ali i pojačani rast dlačica na tijelu, uključujući i intimno područje. 

- Dakle, ako vaše pubične dlake prebrzo rastu i jačaju trebali biste ići na specijalistički pregled hormona. Rak jajnika ili tumor nadbubrežne žlijezde, koji izlučuje testosteron, također mogu uzrokovati rast dlaka - tvrdi dr. Cheryl Iglesia.

Jednostavan recept: Napravite mliječnu kupku za svilenu kožu
Jednostavan recept: Napravite mliječnu kupku za svilenu kožu

- Ali, pojačani rast dlačica na intimnom području neće biti jedini simptom. Uz njih treba obratiti pozornost na cjelokupnu dlakavost na tijelu. To je direktna posljedica pojačanog testosterona, kao na primjer na bradi, glavi, prsima... Uz pojačanu dlakavost pojavit će se i akne te će se produbiti glas - objašnjava dr. Iglesia.

- Pojačana dlakavost može biti i posljedica policističnih jajnika kod žena. Ako žena primijeti neki od nabrojanih simptoma ne bi bilo loše da ode kod ginekologa na pregled hormona - nadovezuje se dr. Dardik.

Posljedice brijanja i depiliranja

Čak 84 posto žena na neki način uređuje intimno područje. Svatko bira što mu se sviđa, ali žene bi ipak trebale imati na umu da brijanje i depilacija mogu prouzročiti i ozbiljne probleme. 

- One bolne, natečene crvene kvržice? To su urasle dlačice. Brijanje dlačica na intimnom području će rezultirati s većim brojem uraslih dlačica, nego na primjer na nogama ili rukama, jer su dlake na tom području jače i deblje - poručuje Dardik.

10 povoljnih šampona za lijepu kosu nakon povratka s mora
10 povoljnih šampona za lijepu kosu nakon povratka s mora

I prekomjerna mrtva koža oko obrijanog ili depiliranog područja može pogoršati situaciju. Dakle, ako se odlučite brijati ili depilirati voskom, Dardik predlaže korištenje pilinga za vrijeme tuširanja kako bi uklonio mrtve stanice kože.

Osim toga, depilirano intimno područje izloženije je bakterijskim infekcijama i spolnim bolestima. Posjekotine koje nastaju brijanjem britvicom otvaraju put spolnim bolestima pa liječnici savjetuju da ograniče uređivanje intimnog područja, prenosi Prevention

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje