Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Fudbalerka se vratila: Vole je i nose popularne mlade zvijezde

Fudbalerka se vratila: Vole je i nose popularne mlade zvijezde
1

Svi se sjećamo nogometaša s 'fudbom' koja je prije više desetljeća bila hit frizura, a potom ismijavana i omalovažavana. Danas je opet hit - i sve više svjetski popularnih zvijezda je ima

VIDEO

Kontroverzna frizura iz 70-ih i 80-ih ponovno zauzima svoje mjesto na sceni. Kod nas poznata kao 'fudbalerka' ova frizura, nosila se još za vrijeme starog Rima, a voljeli su je i Indijanci.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

05:45

Fudbalerka je idealna za visoku modu. Riječ mullan (cipal) izvorno potječe od vrste ribe i izvedena je iz grčkog jezika. No s obzirom na to teško je uočiti vezu između toga i ove vrste frizure.

Fudbalerka je devedesetih godina brzo postala ismijavana. 

No, čini se da se ovaj trend ponovno vratio u modu. Miley Cyrus jedna je od prvih modernih zvijezda koja je počela nositi fudbalerku u studenom 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Mjesecima kasnije, frizura je zabilježila još jedan porast popularnosti kao rezultat Netflixove dokumentarne serije 'Tiger King'. Neki su čak Mileynu frizuru uspoređivali s onom zvijezde 'Tiger Kinga' Joea Exotica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Exotic (@joe_exotic) on

Zvijezda 'Igre prijestolja' Maisie Williams također je nedavno fotografirana s plavom fudbalerkom na Instagramu, a Rihanna, Cara Delevingne i drugi prošetali su je na reviji Savage X Fenty 2020. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Zendaya je na dodjeli nagrada Grammy 2016. godine oduševila sve svojom bujnom verzijom fudbalerke koja joj je istaknula upečatljive crte lica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya) on

Ocean McDaeth, frizer u salonu Art + Autonomy u New Yorku, rekao je za Insider da su fudbalerke obično kraće sprijeda kako bi uokvirile lice, a duže straga, počevši od uha. Ocean kaže kako je posljednjih godina imao mnogo klijenata koji su od njega zahtijevali upravo ovu frizuru.  

Isto vrijedi i za Lulu Richards, stariju frizerku iz londonskog The Lounge Soho. U razgovoru za Insider, Lulu je rekla kako je primijetila da trend fudbalerki ove godine ima sve više pobornika, uključujući starije klijente i one koji rade u velikim korporacijama.

- Poznate osobe poput Miley Cyrus i Maisie Williams imaju široku publiku koja vjerojatno nikada prije nije vidjela fudbalerku na ženi. To može biti ženstveno, ali istovremeno osnažujuće. Ovaj trend nikada neće nestati. Nikada i nije, uvijek je bio tu negdje - rekla je Lulu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maisie Williams (@maisie_williams) on

Frizeri posebno vole fudbalerke zbog toga što lice mogu uokviriti 'slatkim i nježnim zaliscima', a pritom i dalje održavati duljinu. Uz to, odlična je frizura jer ne zahtjeva toliko održavanje.

Ako ste zainteresirani za fudbalerku, pobrinite se da svom frizeru pokažete puno fotografija stila fudbalerki koju želite. Glavno pitanje koje će imati vaš frizer je koliko treba ići s šišanjem. Tanka je linija između čupavca i fudbalerke, zato pripazite da ste pripremili prave fotografije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Iako je fudbalerka popularna među ljudima s valovitom i kovrčavom kosom, ona se može nositi na bilo koji tip kose.

Kada vam frizer napravi fudbalerku, možete koristiti razne alate i proizvode dizajnirane za vaš tip kose kako biste iz dana u dan postizali najbolji stil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...