Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Galette s breskvama i ribizlom

Galette s breskvama i ribizlom

Ova prhka ljetna poslastica je lijepa koliko je i fina. Galleta je košarica ispunjena slatkim voćem koja će zadovoljiti vašu želju za slatkim. Ima desetak koraka u pripremi, ali je vrijedna truda

Sastojci:

Tijesto za 5 galetta:

  • 125 g brašna
  • 60 g hladnog maslaca
  • 1 žličica šećera
  • pola žličice soli
  • 1 jaje
  • 20 ml hladne vode

Nadjev:

  • 2 breskve
  • 2 vanilin šećer
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica cimeta
  • 125 g ribizla
  • 2 žlice gustina
  • šećer

Priprema:

  1. Hladni maslac izrežite na kockice i dodajte u zdjelu u koju ste prethodno stavili brašno, jaje, sol i šećer.
  2. Miksajte dok tijesto postane mrvičasto. Dodajte 20 ml hladne vode i još malo miksajte.
  3. Prebacite na radnu plohu i zamijesite dok tijesto ne postane glatko i ujednačeno.
  4. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.
  5. Za jedan nadjev narežite breskve i dodajte jedan vanilin šećer, muškatni oraščić, cimet i jednu žlicu gustina.
  6. Za drugi nadjev pomiješajte ribizl, vanilin šećer i jednu žlicu gustina.
  7. Pećnicu upalite na 190°C. 
  8. Razvaljajte tijesto i oblikujte krugove.
  9. Dodajte nadjev i formirajte oblik zdjelica.
  10. Premažite jajetom i obilno posipajte šećerom.
  11. Stavite u pećnicu na 190°C 25 minuta. 
  12. Galette posipajte šećerom u prahu i poslužite tople ili hladne.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA KUHARSKI BOOTCAMP U KOJEM NEISKUSNI KUHARI- KUHAJU: