Sastojci:
Tijesto za 5 galetta:
125 g brašna
60 g hladnog maslaca
1 žličica šećera
pola žličice soli
1 jaje
20 ml hladne vode
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
Nadjev:
2 breskve
2 vanilin šećer
1 žličica muškatnog oraščića
1 žličica cimeta
125 g ribizla
2 žlice gustina
šećer
Priprema:
Hladni maslac izrežite na kockice i dodajte u zdjelu u koju ste prethodno stavili brašno, jaje, sol i šećer.
Miksajte dok tijesto postane mrvičasto. Dodajte 20 ml hladne vode i još malo miksajte.
Prebacite na radnu plohu i zamijesite dok tijesto ne postane glatko i ujednačeno.
Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.
Za jedan nadjev narežite breskve i dodajte jedan vanilin šećer, muškatni oraščić, cimet i jednu žlicu gustina.
Za drugi nadjev pomiješajte ribizl, vanilin šećer i jednu žlicu gustina.
Pećnicu upalite na 190°C.
Razvaljajte tijesto i oblikujte krugove.
Dodajte nadjev i formirajte oblik zdjelica.
Premažite jajetom i obilno posipajte šećerom.
Stavite u pećnicu na 190°C 25 minuta.
Galette posipajte šećerom u prahu i poslužite tople ili hladne.
POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA KUHARSKI BOOTCAMP U KOJEM NEISKUSNI KUHARI- KUHAJU:
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.