Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Gallianove modne 'skulpture' spojile su putenost i hladnoću

Gallianove modne 'skulpture' spojile su putenost i hladnoću
11

Damske siluete '40-ih i '50-ih godina prošlog stoljeća mamile su putenošću, a oštre linije krojeva, zagasite boje i voluminozne suknje "pozivale" su na mističnu hladnoću

VIDEO

Dizajner koji ne radi visoku modu, koji nije naučio najrafiniranije misterije izrađivanja odjeće je poput kipara koji skice daje zanatliji da ih pretvori u skulpture. Za njega će proces stvaranja uvijek biti prekinuti čin ljubavi, a njegov stil nosit će taj sram i osiromašenje, davno je izjavio velikan Yves Saint Laurent. Ekscentrični kreativac John Galliano kao da je već godinama vođen tom mantrom pokojnog Laurenta.

 Njegov haute couture za Dior u sezoni proljeće/ljeto 2011. bio je gotovo - skulpturalan. Damske siluete ‘40-ih i ‘50-ih godina prošlog stoljeća mamile su putenošću, a oštre linije krojeva, zagasite boje, voluminozne suknje, rukavice i koprene preko očiju “pozivale” su na mističnu hladnoću dive. Spojivši ta dva pola, Galliano je u Parizu ženama dao neodoljivu dramatičnost. 

Pariški tjedan visoke mode

Umjetnik nema dom u Europi, izuzev Pariza, isticao je jedan od najutjecajnijih filozofa 19. stoljeća Friedrich Nietzsche. U 21. stoljeću Pariz još jedanput dokazuje kako je utočište kreativnosti, ljepote, nježnosti, ali i bunta te drskosti. Za to se pobrinula modna elita izloživši radove haute couturea za proljeće/ljeto 2011. 

Najfinije tkanine, ručno izrađeni detalji, krojevi dovedeni do savršenstva, modni dodaci koji i najobičniju opravu pretvaraju u balsku haljinu - oznake su najprofinjenije mode koju mašta može zamisliti, a ljudska ruka izraditi. Zaljubljenicama u modu ostaje samo da biraju čija vizija žene ogrnute visokom modom odražava njihovu stilsku bit.  

Armani je oduvijek blještav i snažan, ali je ovaj put ponudio futuristički minimalizam gdje su dodaci tek funky šešir i ručna torbica s “povremenim izletima” u materijale optočene kristalima ili golemi nakit. Prevladavale su metalik boje svile, i to jarko crvena, kobaltno plava i zelena. Odabirom odjeće iz Armanijeve kolekcije visoke mode žena se pretvara u futurističku kraljicu osobnog svemira. Armani je ponudio stilsku nepogrešivost i strogoću, a njegov francuski kolega Jean Paul Gaultier, uvijek spreman na provokaciju, ovog puta se poigrao s punk princezom i odjenuo je u haljinu za cancan. 

Mnoštvo volana, sirena krojevi, kožnate rukavice, luksuzni sakoi i modni dodaci koji pršte seksepilom obilježili su njegovu kolekciju haute couture za proljeće/ljeto 2011. Gaultier je stilski maestralno spojio irokezu i romantične volane te tako ženama poručio da ne moraju birati između ženstvenosti i bunta - mogu imati oboje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku