Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Gastrotipovi muškarca i koja je vaša uloga u njegovoj kuhinji?

Gastrotipovi muškarca i koja je vaša uloga u njegovoj kuhinji?
1

Advokat bolje barata menijem nego kuhačom, pustolovu ni u ludilu ne dijelite savjete jer vole voditi glavnu riječ, a za analitičara vrijedi pravilo - činite točno što on kaže

VIDEO

Vaš muškarac voli preuzeti glavnu ulogu u kuhinji i za to mu ne trebaju recepti, nego sve ovisi o trenutačnoj inspiraciji - blago vama, riječ je o muškarcu slobodna duha. 

- Pri biranju sastojaka, začina, određivanja vremena i temperature kuhanja u glavi pustolova se vrte misli, iskustva i osjećaji te sve to utječe na konačan rezultat - kaže Tom Castrigno, osobni kuhar u Coloradu te osnivač internetske stranice posvećene zdravom i lakom kuhanju. S takvom je osobom ugodno dijeliti kuhinju jer može usmjeriti drugu osobu na konkretne zadatke, ovisno o tome kako se kuhanje razvija. Cijenit će ako izaberete ugodnu glazbu za večeru ili kreativno postavite stol. Budite logistika u pranju suđa, pripremi namirnica koje se od vas traže, ali ne pokušavajte zapitkivati ili davati sugestije. Vaš partner to bi mogao shvatiti kao kritiku. 

- Suprotnost tom tipu muškarca je tip advokata koji voli hranu, ali nije zainteresiran za kuhanje ili čišćenje, to mu je gnjavaža, a ne užitak - kaže Castrigno. Najveći napor ulaže u to da pribavi adrese restorana koji dostavljaju dobru hranu. Neće kuhati, ali može obaviti sitnice vezane uz obrok kao što je izbor vina. No to ne znači da nećete provesti ugodnu večer. A i manje čišćenja znači više vremena za druge aktivnosti. 

Analitičar će vas osvojiti brzim i ukusnim obrokom

Najčešće se analitičar brine o kvaliteti hrane, ali i uživa u pogodnostima gotove hrane, pa nastoji postići oba cilja: kuhati fino i brzo. Često hrani dodaje nešto posebno, neki začin ili sastojak. Ideje crpi iz časopisa ili reklama, pa će vas tako vjerojatno probati oboriti s nogu gljivama koje je propirjao i dodao im - gotov umak. Slijedi upute, ali je otvoren i za promjene. 

Koja je vaša uloga: Dobit ćete vjerojatno konzervu s uputama koje treba slijediti. Najjednostavniji način da se uključite je da mu izvažete namirnice. Budite sigurni da primate jasne signale jer bi vam se igranje sa začinima moglo obiti o glavu.

Trendovski kuhar obožava novitete

Voli nove trendove i sve bi htio probati. Taj je muškarac ekstrovertiran i voli pratiti stručnjake. 

- Spreman je prijeći kilometre da bi osigurao sve sastojke za večeru - kaže Castrigno. Iznimno je usmjeren na obrok, a hranu promatra s dozom pobožnosti. U svemu voli isprobati nove stvari, ne samo u kuhinji. 

Koja je vaša uloga: Navedite ga da isproba novi recept. Ostanite mu pri ruci i budite spremni na čuda. Pustite ga neka uživa, vi se ponudite eventualno za salatu, sjeckanje...

Strastveni vegetarijanac

Mnogi slavni prihvatili su vegetarijansku prehranu - Tobey Maguire, Shania Twain, Anne Hathaway..., kaže Castrigno. Vegetarijanac je zabrinut zbog zdrave hrane i okoliša te se zalaže za humano postupanje prema životinjama. Spreman je potrošiti više vremena u kuhinji da bi osigurao zdraviju hranu, kaže Castrigno. 

Koja je vaša uloga: Budite spremni oprati i narezati puno povrća. No uvijek pitajte koliko ga još treba jer taj muškarac ne voli bacati višak. I uvijek reciklira posude, folije, staklenke... Vegetarijanac voli biti s ljudima koji dijele njihove vrijednosti, no nemojte glumiti.

Fanatični mrzitelj masnoća

Često ima problema s nesigurnošću ili povjerenjem u sebe, kaže Castrigno. Stalno će kontrolirati što stavlja u lonac kako bi uživao u jelu bez grižnje savjesti. Uz mnogo truda ispunit će taj cilj, no pripremite se na precizna mjerenja sastojaka, kalorija i porcija. 

Koja je vaša uloga: Mjerite, važite, režite, predložite pokoju zamjenu namirnica, no pazite jer se partner vjerojatno neće lako složiti. Ovaj kuhar pomalo voli da ga netko kontrolira, pod uvjetom da ga ne tjerate da mijenja svoje želje i potrebe.

Ne dirajte njegov roštilj!

Muškarci koji najviše vole biti za roštiljem često su muževni i vode se pravilom: “Što više, to bolje”. - Puna rešetka svinjskih rebrica i najdeblji odrezak zaštitni su znak toga kuhara - kaže Castrigno. Da ne govorimo o marinadama i bogatim umacima. Baš kao i pustolov koji nikad ne traže upute, i majstor roštilja zna što radi. Od pripreme mesa do određivanja vremena pečenja, sve je stvar instinkta i vještine kojom će vas impresionirati. Iako voli držati sve pod kontrolom i izgleda čvrsto, ego mu je osjetljiv i jako voli pohvale.

Koja je vaša uloga: Nemojte slučajno reći da je neko jelo preteško. Bolje recite kako biste željeli još nešto, pa to sami i pripremite. Ako biste rado komad pečenih pilećih prsa umjesto svinjetine, prepustite kuharu da vam ga ispeče, to će ga učiniti sretnim. Zapravo - ne dirajte njegov roštilj. Budite kurir između kuhinje i roštilja. I nakon večere poližite prste - nema toga što neće učiniti za vas.

Hranitelj kuha s ljubavlju

On ulaže u obrok nevjerojatne količine ljubavi. Jela će često spremati prema sjećanju ili ima recept koji je zapisan u knjižici koja se u njegovoj obitelji prenosi generacijama, kaže Castrigno. Iako hrana možda neće biti u skladu s trendovima zdrave prehrane, učinit će sve da biste se za večerom osjećali voljeno. 

Koja je vaša uloga: Pustite hranitelja da njeguje hranu koju vam priprema. Recite mu da vam je drago što kuha za vas, on to voli čuti. Spreman je maziti i razmaziti vas obrokom, no to će s užitkom raditi i nakon večere. 

Gurman mikrovalne pećnice 

Njega brine dragocjeno vrijeme, kaže Castrigno. 

- Njemu su prioritet gosti, a ne hrana i kuhanje - dodaje. 

S ovim muškarcem sve će biti jednostavno, a glavni motiv mu je praktičnost. 

Koja je vaša uloga: Ima onih koji će početi kuhati u mikrovalnoj te završiti nekom konvencionalnom metodom, pa biste mogli pomoći u pripremi pomfrita ili dodavanju umaka, no u pravilu nećete imati puno posla. Ulijte vino u čaše i brinite se da teče razgovor. S njime se zapravo jednostavno možete zabaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa