Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Gates, Bezos i Zuckerberg su oduševljeni s ove četiri knjige

Gates, Bezos i Zuckerberg su oduševljeni s ove četiri knjige

Ako planirate pokrenuti svoj posao uvijek je dobro potražiti razne savjete pa tako i one iz knjiga. Ove vas knjige mogu spasiti od godina pokušaja i pogrešaka

Ako tražite dobro štivo, ove ekonomske klasike predlažu Jeff Bezos, Bill Gates i Mark Zuckerberg:

1. Poslovne avanture, John Brooks

- Više od dva desetljeća nakon što mi ju je Warren Buffett posudio i više od četiri desetljeća nakon što je prvi put objavljena, ova knjiga je i dalje najbolja poslovna knjiga koju sam ikada čitao - rekao je Gates prije nekoliko godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Business Adventures je kompilacija 12 istinitih priča o nekim od najvažnijih događaja u korporativnoj Americi 20. stoljeća. Jedna priča je o jednom od najvećih neuspjeha Ford Motor Company: automobilu Ford Edsel iz 1958. godine. Zatim tu je skandal s General Electricom i impresivan uspon Xeroxa.

2. Od dobrog do izvrsnog - Zašto su jedne tvrtke uspješne... a druge nisu, Jim Collins

Danas je Amazon jedna od tri najveće tvrtke na svijetu, ali nije uvijek tako bilo. Početkom 2001., tvrtka još nije prijavila dobit. Tada je Jeff Bezos dobio ideju i uzeo telefon. S druge strane linije nalazio se Jim Collins, autor ove knjige. Collins je poslušao Bezosa i odlučio posjetiti sjedište Amazona.

Nakon što je Collins razgovarao s menadžerskim timom tvrtke, Jeff je odlučio promijeniti ekonomsku strukturu prema njegovim savjetima. Jedan od njegovih savjeta bio je da se prestanu fokusirati na kratkoročne dobitke nego da donose dugoročne odluke koje vode do uspjeha.

Što je potres učinio našoj psihi: 'Unio je stres, gubitak kontrole i sigurnosti, no empatija pomaže'
Što je potres učinio našoj psihi: 'Unio je stres, gubitak kontrole i sigurnosti, no empatija pomaže'

U knjizi su prikupljeni savjeti koje je Amazon usvojio i uz pomoć kojih je ostvario globalnu dominaciju. Ako vam trebaju ideje kako izgraditi zdrav i napredan posao ovo je knjiga za vas.

3. Bogatstvo naroda, Adam Smith

Prvi put je objavljena 1776. godine, a postala je temeljem ekonomske znanosti. Bogatstvo naroda opisuje korijene prosperiteta u Engleskoj i Nizozemskoj te između ostalih koncepata predlaže ekonomske teorije o radu, tržištu, prirodi bogatstva, nadnicama i akumulaciji kapitala.

4. Kraj moći, Moisés Naím

Nakon što je Zuckerberg ovu knjigu preporučio na svojoj Facebook stranici 'Godina knjiga' ('A Year of Books'), rasprodana je za manje od 48 sati u cijelom svijetu. Financial Times proglasio ju je najboljom knjigom u 2013. godini, a slava joj je od tada samo rasla.

Mama prestala čistiti da vidi što će se dogoditi: Kuća izgleda kao da smo doživjeli apokalipsu
Mama prestala čistiti da vidi što će se dogoditi: Kuća izgleda kao da smo doživjeli apokalipsu

Moisés Naím, proslavljeni venecuelanski novinar, u knjizi opisuje borbu između nekada dominantnih mega igrača i novih mikro sila koje ih izazivaju u svim područjima ljudskog djelovanja. Autor objašnjava kako kraj moći mijenja sve u našem svijetu, od velikih korporacija do okretnih poduzetnika, od predsjedničkih palača do javnih trgova, piše Entrepreneur.