Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Gledanje slika slatkih životinja poboljšava našu koncentraciju

Nakon promatranja slatkih mladunčadi životinja radni zadaci se u prosjeku rješavaju brže i točnije, jer smo koncentriraniji i uočavamo detalje, pokazala je studija

http://animalshugging.tumblr.com
Foto: http://animalshugging.tumblr.com
11 komentara

Osim što će vas pogled na mladunčad životinja raznježiti, ti prizori će poboljšati i radnu produktivnost potičući koncentraciju, tvrde japanski znanstvenici sa Sveučilišta Hiroshima. Oni su podijelili dobrovoljce u tri različita eksperimenta u kojima su morali rješavati različite zadatke i igrice prije i nakon gledanja fotografija slatkih životinja.

Nakon gledanja slika, ispitanici su u prosjeku rješavali zadatke za 44 posto točnije, a vrijeme koje im je bilo potrebno da riješe zadatke smanjilo se za 12 posto.

Znanstvenici vjeruju kako promatranje slatkih i dragih prizora povećava pozornost i sposobnost uočavanja detalja, čak i ako zadaci ne apeliraju na njihovu empatičnost, piše Daily Mail.

- Slatki prizori ne samo da nas usrećuju, već utječu na ponašanje, osobito kod onih zadataka koji zahtijevaju opreznost  - zaključio je voditelj studije, Hiroshi Nittono.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message