Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nezaboravni putevi čokolade - Perugia, Koeln, Gruyers, Broc

Nezaboravni putevi čokolade - Perugia, Koeln, Gruyers, Broc
6

Najbliži čokoladni muzej Hrvatima je Casa Del Cioccolatu u Perugiji, gdje je i festival čokolade. Najviše o čokoladi ipak ćete saznati u kölnskom čokoladnom muzeju

VIDEO

Putovanja na prekrasna mjesta već sama po sebi su ispunjenje sna, a ako uz to još uživate u najboljim čokoladama na svijetu, čini se da sreći nema kraja. Čokoladni turizam raste, pa je ovoj rajskoj poslastici posvećeno i sve više muzeja. U SAD-u su najpopularniji Hershey u Pennsylvaniji i Ghirardelli Square u San Franciscu, a nama najbliži je Casa Del Cioccolato u talijanskoj Perugiji.U talijanskom gradu čokolade održava se i Eurochocolate Festival, a ove godine na rasporedu je od 14. do 23. listopada.

- Ovo je raj za ljubitelje čokolade. Gotovo sigurno ispunit će većinu nezasitnih žudnji - tvrdi Frommer's, vodič za putovanja.

Na festivalu se možete diviti velikim, jestivim skulpturama isklesanim od čokolade, a posjetiteljima se omogućuje da kušaju ostatke čokolade koji ostaju od izrade skulptura.

Posjetitelji ovog grada mogu navratiti i do Čokoladne škole, uzeti tečajeve i postati pravi majstori u spravljanju čokolade.

Čokoladna turneja Bruxellesom

Belgija godišnje proizvede 172.000 tona čokolade godišnje i dom je više od 2000 trgovina čokolade. Većina od njih smještena je u Bruxellesu, gradu gdje je nastala Godiva čokolada, jedna od danas najskupljih čokolada u svijetu. Posjetitelji u Bruxellesu mogu birati između nekoliko tura s prezentacijama o nastanku čokolade, uključujući i radionice te degustacije. Na tim turama između ostalog možete napraviti svoje vlastiti praline, provesti neko vrijeme s majstorima čokolade i kušati neobične kombinacije okusa.

Čokoladni muzej u Kölnu

Sve što ste ikada željeli znati o čokoladi, trebalo bi se nalaziti unutar ovog jedinstvenog objekta koji je smješten u kölnskom Starom gradu. Postoje tri razine na izložbi u kojima ljubitelji čokolade mogu uživati. Na prvoj se nalazi staklenik, gdje se mogu gledati stabla kakaa kako rastu (oni zahtijevaju vlažni okoliš i prosječnu temperaturu od 25 do 28 stupnjeva Celzijusa), i male tvornice, koje pokazuje kako se radi čokolada i praline.

Na drugoj razini objašnjava se povijest čokolade , koja je počela sa starim američkim kulturama prije 3000 godina. Maye i Azteci su koristili kakao kao lijek i sredstvo plaćanja, dok je prvi dokaz čokolade u Europi pojavio 1544. godine, tvrde u muzeju.

Informacije o čokoladnim proizvodima, uključujući bliže upoznavanje nekih od najvećih imena u industriji, mogu se saznati na trećoj razini.

Švicarski čokoladni vlak

Sir, čokolada i raskošni krajolik tri su najvažnije stvari koji nudi vlak u Švicarskoj koji kreće iz Montreauxa. Gruyeres je prva stanica, a to je mjesto dom čuvenog sira, koji se koristi za fondue i francuske juhe od luka. 

Sljedeće stanica je grad Broc i posjet tvornici čokolade Cailler-Nestle, gdje možete probati sve vrste čokolade i imati prekrasan pogled na jezero Gruyeres i Alpe. Tvornicu je otvorio 1989. godine praunuk Francoisa-Louisa Caillera, koji je donio prvi recept čokolade u Švicarsku 1819. godine.

Ovaj cjelodnevni izlet  moguć je od ponedjeljka do petka tijelom srpnja i kolovoza, te ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom u lipnju, rujnu i listopadu.

Čokoladni bar Harrods u Londonu

Na ovom mjestu ljubitelji čokolade mogu svoju maštu pretvoriti u stvarnost. Posjetitelji također mogu pronaći fontane topljene čokolade i izbor toplih, hladnih i alkoholnih pića napravljenih od slatkih stvari, poput tamne čokolade martinis.

Ako ste gladni, možete kušati kolači, muffine, palačinke i mnoge ostale slastice, uključujući fondi i vafle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'