Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Greške u šminkanju koje žene iznad 40 godina ne smiju raditi

Greške u šminkanju koje žene iznad 40 godina ne smiju raditi
4

Usavršavanje rutine šminkanja je težak proces koji se sastoji od mnogo pokušaja i pogrešaka. Ali ako izbjegnete ove tri pogreške bit ćete na dobrom putu da ovladate tehnikom šminkanja očiju i izgledate mlađe

VIDEO

Neke pogreške sa sjenilom treba izbjegavati po svaku cijenu jer vas mogu postarati. Sigurno ste se nekada pogledali u ogledalo nakon što ste završili sa šminkanjem očiju i zapitali se gdje ste pogriješili. Kako se ispostavilo, određene zamke često dovode do starijeg izgleda naglašavajući fine linije, bore i druge znakove starenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Šminkerica Marija iz Trogira 01:23

Na sreću, pravilna tehnika nanošenja šminke može vas pomladiti. Samo morate znati što trebate raditi. Profesionalna vizažistica Kyla Salliss upozorila je na najgore zamke šminkanja očiju koje vas čine starijima nego što jeste. Navodi tri uobičajene pogreške koje žene starije od 40 godina čine u toj dobi - i dala savjete što učiniti umjesto toga:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nanošenje sjenila 

Bez obzira na to koliko godina imate, nikada ne želite pretjerivati ​​u šminkanju očiju, pogotovo ako ne želite privući pozornost na znakove starenja.

Birajte make-up snažnih tonova po mjeri: Brinetama topli, a plavušama više hladni pigmenti
Birajte make-up snažnih tonova po mjeri: Brinetama topli, a plavušama više hladni pigmenti

- Uvijek je lakše započeti s manje i dodavati više u bilo kojoj dobi - napominje Salliss. Jako naneseno sjenilo moglo bi dovesti do toga da se ono u konačnici sakuplja u linijama i borama oko očiju.

Kako bi izbjegli ovaj problem, predlaže nježnije nanošenje.

- Nanesite svoje sjenilo nježnijim dodirom, uzmite manje proizvoda i pazite kako držite četkicu kako biste prirodno lakše i manje šminke nanijeli - savjetuje ona.

Ako ste zabrinuti da se boja neće istaknuti onoliko koliko želite, možete jednostavno nadograđivati proizvod postupno.

- Uvijek počnite s manjom količinom i gradite svoj izgled do željenog intenziteta, pazeći da sve bude uklopljeno - preporučuje Salliss.

Vodič za nanošenje ruža: Oblik usana određuje koji vam stoji
Vodič za nanošenje ruža: Oblik usana određuje koji vam stoji

Odabir pravih boja sjenila

Važno je zapamtiti da boje sjenila koje izgledaju sjajno na nekom drugom možda nisu baš najlaskavije za vaš ton kože.

Salliss kaže da odabir pogrešne nijanse može odmah učiniti da izgledate starije.

Kako biste pronašli najbolju boju sjenila za isticanje prirodne ljepote, Salliss predlaže da istražite koji tonovi najbolje odgovaraju vašoj specifičnoj boji očiju i potražite te nijanse u različitim paletama i proizvodima. To će dodati postojanost ostatku šminke, prenosi MSN.

- Vrlo je korisno istražiti koje boje i nijanse odgovaraju različitim tonovima kože i bojama očiju kako biste bili sigurni što će vam najbolje pristajati - kaže ona. Nošenje pravih boja moglo bi napraviti veliku razliku u cjelokupnom izgledu i oduzeti godine s lica.

Zato je važno znati koje su to idealne nijanse za vas, jer inače, propuštate priliku da nanesete neku lijepu boju na lice ili istaknete sjaj na očima.

Primer

Nikada nemojte zaboraviti nanijeti primer prije sjenila. Stručnjakinja ističe kako preskakanje ovog ključnog koraka može privući pozornost na znakove starenja.

- Ako na kapak ne nanesete temeljni premaz, odnosno primer, sjenilo će lakše upadati u fine crte i bore i izgledati nedosljedno, jer različiti dijelovi naših kapaka povlače različite pigmente - objašnjava ona.

Na kraju, to bi moglo rezultirati razmazanim kapkom, umjesto da sjena bude glatka i lijepa.

- Prije nego što nanesete sjenilo, dodajte hidratantni primer za oči - predlaže Salliss, dodajući da će to napuniti i zamagliti fine linije i bore, kao i pomoći da sjenilo ostane glatko i bez nabora cijeli dan.

Dreamstime

Usavršavanje rutine šminkanja je težak proces i zahtijeva mnogo pokušaja i pogrešaka. Ali ako izbjegnete ove tri pogreške na koje je Salliss ukazala i slijedite njezine savjete, bit ćete na dobrom putu da ovladate tehnikom šminkanja očiju i izgledate mlađe nego ikad.

Napravite prirodan odstranjivač šminke: Bolji je i za kožu i okoliš
Napravite prirodan odstranjivač šminke: Bolji je i za kožu i okoliš
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje