Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Gubljenje predmeta troši novac, vrijeme i živce

Gubljenje predmeta troši novac, vrijeme i živce
1

Dobra će organizacija predmeta ljudima učiniti život jednostavnijim. Čuvaju li se stvari na pravom mjestu, njihovo će odlaganje postati podsvjesno

VIDEO

Svaki čovjek tijekom života potrati više od dvije godine na traženje zagubljenih stvari - ključeva, naočala, nakita, daljinskih upravljača i drugoga, pokazuju statistike. Osim što bespotrebno oduzima vrijeme, a time i novac, iscrpljujuće traganje brzo izbacuje iz takta čineći ljude mrzovoljnima i napetima. Ovakve je stresne i panične situacije moguće izbjeći uz malo bolju organizaciju. Daljinske je upravljače, primjerice, najbolje uvijek držati na istom, za to predviđenom mjestu. Nabavite drvenu kutijicu s npr. četiri pretinca jednake velične, u koje ćete svaki put odložiti daljinski. Također možete nabaviti ili sami izraditi “džep” za stvari - komad platna s više pretinaca, kojega je lako priičvrstiti na fotelju ili trosjed. Iako će možda trebati neko vrijeme da se priviknete, odlaganje daljinskih ubrzo će postati automatizirana radnja.

PSEĆA VODILICA UKRAŠAVA VRATA I ZIDOVE
Kako je i pas ravnopravan član obitelji, o njegovim je stvarima potrebno voditi računa jednako kao o vlastitima. Stoga ako ste skloni učestalu zagubljivanju pseće vodilice, nabavite malu zidnu vješalicu (poput one za ključeve), na koju ćete redovito vješati vodilicu nakon povratka iz šetnje.
NAUŠNICE JE DOBRO ČUVATI NA STALKU
Imate li običaj zametnuti jednu naušnicu iz para te ju prije izlaska redovito ne možete pronaući, nabavite ili izradite praktični stalak za naušnice. Možete ga izraditi od obične savitljive žice koju možete saviti u zanimljiv oblik koji će, uz praktičnu svrhu, biti neobičan ukras u vašoj sobi.
KREATIVNI DRŽAČI ZA OLOVKE
Kako biste uvijek imali s čime zapisati broj telefona ili važnu informaciju, kemijske i olovke čuvajte na jednome mjestu. To može biti kupljeni držač za olovke, ali i onaj improvizirani poput limenke ili čak bočice za vodu.
GUMBI U KUTIJI ZA TVRDE BOMBONE
Problem sa zagubljivanjem gumbiju riješite nabavkom kutijice namijenjene isključivo čuvanju gumbiju. U tu svrhu može poslužiti i oprana kutijica od upotrebljene kreme ili ona u koju su bili upakirani tvrdi kupljeni bomboni.
VESELA KOŠARA ČUVA PISMA I MRSKE RAČUNE
Računi, pisma i druga pristigla pošta uvijek će vam biti na oku spremate li ju u žičani, drveni ili metalni držač za pisma. U tu će svrhu također odlično poslužiti i ukrasna pletena košara.
MUŠKA I ŽENSKA VJEŠALICA
Da biste najlakše i najbrže došli do ključeva, objesite ih na male zidne vješalice (kukice). Da bi situacija bila jednostavnija, a prepirke što rjeđe, preporučjivo je nabaviti ružićastu (za nju) i plavu (za njega) vješalicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović

Dnevni horoskop za petak 17. svibnja: Jarcu će pristići lijepa vijest, a Ovan će biti s djecom
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za petak 17. svibnja: Jarcu će pristići lijepa vijest, a Ovan će biti s djecom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 17. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u
PRAVILAN NAČIN

Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u

Stolici je potrebno vrijeme da se pomakne u ispravan položaj kako bi sišla kroz analni kanal, zbog čega ne biste trebali pokušavati na silu. Ako ne uspijete, ustanite i prošetajte