Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Hajdemo u planine preko ljeta: Čist zrak, biciklizam, penjanje

Hajdemo u planine preko ljeta: Čist zrak, biciklizam, penjanje
5

Omiljeno ljetno odredište poznatog svjetskog putnika Petera Duncana je Rocksresort u švicarskim Alpama, gdje se možete relativno jeftino opusiti i uživati

VIDEO

Ljetni odmor u planinama možda ne zvuči savršeno kao sunčanje na plaži, ali je puno zdraviji za tijelo, tvrdi poznati svjetski putnik Peter Duncan. Odlazak u planine ljeti ima mnogo čari i može ponuditi ležeran odmor, ali i pravu pustolovinu. Želite li pravu akciju, najbolje je uzeti kajak ili rafting, otići na brzace i prepustiti se rijeci. Paraglajding ili padobransko letenje također može biti odlično za dizanje adrenalina. Za one malo mirnijeg duha i prave romantičare najbolje je uzeti bocu vina i s proplanka supružniku pružiti nevjerojatan pogled na planinu.

Odlazak na planinu može biti i odličan trening. Osim što je prava fizička aktivnost, planinarenje je pravi način da upoznamo prirodu, ali da pronađemo mir i snagu za ono što nam nakon toga tek slijedi. Bicikliranje po brdskim stazama također je dobar način za brzo i efikasno postizanje forme.

Duncanovo omiljeno ljetno odredište je Rocksresort u blizini Laaxa, u švicarskim Alpama. Malo selo u dolini nudi luksuzne apartmane s najvećim tuševima koje su ljudi ikad vidjeli. Apartmani se mogu iznajmiti ili kupiti, a kompleks nudi i luksuzni spa te besplatan autobus do obližnjeg grada. 

Hranu i piće je najbolje ponijeti sa sobom jer su cijene uistinu paprene. Odlučite li se ipak za neko dobro vino, ne dopustite drugima da degustiraju umjesto vas, nego sami odlučite, preporuča Duncan. Od jela svakako treba probati tradicionalni švicarski raclette, jelo od rastopljenog sira.

Do alpskih vrhova može se pješačkim ili biciklističkim stazama te žičarama. Staze vode i do jezera u kojem se može opustiti i okupati. U blizini je željeznička pruga na Ruinaultu, a taj je dio poznat kao švicarski Grand Canyon. Također je pun i malih brzaca u kojima možete splavariti.

Mjesto je pristupačno i do njega se može doći autobusom i vlakom, što je svakako najisplativije. Ako ne mislite spavati u skupim apartmanima, vrlo jeftin smještaj može se rezervirati unaprijed u nekom od hotela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...