Lifestyle

Komentari 0

Helmut Newton: Prije 100 godina rođen je jedan od velikana modne fotografije

Helmut Newton: Prije 100 godina rođen je jedan od velikana modne fotografije

Rođen u Berlinu, velikan fotografije obilježio je svijet mode atraktivnim, ponekad vrlo ekscentričnim scenama, a pred njegovu kameru stale su brojne slavne manekenke, pjevačice i glumice

Karijeru Helmuta Newtona (1920.-2004.) obilježile su fotografije dama odjevenih u oskudne krojeve i zavodljive haljine, snažno naglašenog seksepila.

Povodom 100. rođendana fotografske zvijezde, njegov rodni Berlin priprema izložbu na otvorenom, gdje će predstaviti njegove najvažnije radove i fotografije koje su obilježile autorovu dugogodišnju karijeru, najavio je Vanity Fair.

POGLEDAJTE VIDEO: Fascinantan život Karla Lagerfelda

Radio je za modne magazine, kompanije i zvijezde, a među njima su bile i dame poput Madonne, Eve Herzigove, Claudie Schiffer, Jerry Hall, Monice Bellucci te brojne druge.

- Moj posao je da portret koji napravim bude zavodljiv i zabavan - komentirao je Newton u više intervjua.

Styling je bio važan na njegovim fotografijama, uglavnom je bila riječ o atraktivnim kreacijama koje bi naglašavale ženstvenost.

Pred njegovom kamerom našli su se i Isabella Rossellini i David Lynch, bilo je to 1996. godine.

Često eksplicitne, znale su njegove fotografije podići dosta prašine -  više je puta izjavio kako ne želi biti "dobar dečko", već "enfant terrible" modne fotografije.

Jedna od brojnih modnih kampanja bila je i ona za Thierryja Muglera, krajem devedesetih.

Pred njegov je objektiv stala i glumica Sigourney Weaver, odjevena samo u mrežasti bodi.

Najčitaniji članci