Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Hipsteri - moderni buntovnici koji se ne uklapaju u 'šablone'

Hipsteri - moderni buntovnici koji se ne uklapaju u 'šablone'
10

Pripadnici subkulture hipstera mladi su ljudi, najčešće pripadnici srednje klase koji se svojim životnim stilom, načinom odijevanja i ukusom u glazbi razlikuju od drugih

VIDEO

Iako se hipstere najčešće prepoznaje po vintage smislu za modu, ležernom pogledu na život i naočalama s debelim okvirima, zapravo je odvajanje od vršnjaka odgovor zašto su neki ljudi cijelog života hipiji, tvrdi studija Sveučilišta Harvard provedena na 2000 ljudi. Tijekom četiri godine znanstvenici su pratili i analizirali njihove Facebook profile. 

Po pitanju glazbe, mode, knjiga ili filmova, hipsterima će sve biti cool sve dotle dok nitko drugi u to isto vrijeme ne dijeli njihov ukus. Čim se njihovim prijateljima počnu sviđati iste stvari, njihovo zanimanje za taj bend ili modni izričaj će splasnuti.  

- Specifičan ukus u glazbi znači da ste jedini među prijateljima kojima se to sviđa. Ako mi se sviđa neki bend, a odjednom se taj isti bend počinje sviđati i mom prijatelju, onda ja više neću biti društveno različit od njega. Moj interes će brzo splasnuti i počet ću tražiti novi kako bih bio različit - objašnjava voditelj istraživanja Kevin Lewis. 

Tko su zapravo hipsteri?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Termin hipster prvi put se pojavio 40-ih godina prošlog stoljeća, a opisuje subkulturu mladih pripadnika srednje društvene klase kojima glazba igra veliku ulogu u životu. Najčešće slušaju indie rock bendove i gledaju nezavisne filmove. 

Hipsteri najčešće nose već iznošenu odjeću, a cilj im je izgledati ležerno odnosno nemarno, ali istovremeno cool. Jedan od najpoznatijih hipstera je svakako Robert Pattinson, zatim Agyness Deyn te sestre Peaches i Pixie Geldof.  

- Uzmite stari pulover svoje bake, naočale u stilu Boba Dylana i jeans hlače do koljena. Na noge obujte starke, a u ruke stavite limenku pive i eto vam hipstera - na taj je način magazin The Time opisao ovu subkulturu. 

Njihova misao vodilja je izbjeći šablone i biti dio mase koja obožava poznate svjetske marke. Oni su drugačiji, što dokazuju svojim životnim stilom, glazbom i načinom odijevanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'