Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Hrskavi krumpir u slojevima hit je na TikToku - priprema traje čak 15 sati, ali vrijedi čekati

Hrskavi krumpir u slojevima hit je na TikToku - priprema traje čak 15 sati, ali vrijedi čekati

Ključ ovog 15-satnog krumpira su tanke kriške krumpira i dovoljno vremena za odmor u hladnjaku, a korištenje različitih ulja i začina izvrstan je način da ga prilagodite svojim željama

VIDEO

TikTok je prepun recepata, trikova za pripremu obroka i još mnogo toga, a ako ste uopće upoznati s ovom korisnom društvenom mrežom, znate da jela koja uključuju krumpir posebno prevladavaju. Tako je nedavno na TikToku postao viralan recept za 15-satni krumpir.

POGLEDAJTE VIDEO: Treba li jesti proklijali krumpir?

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

Kao što mu samo ime govori, za pripremu ovog slanog jela potrebno je više od pola dana. Međutim, osim duljeg vremena, ovaj viralni 15-satni krumpir poprilično je jednostavan za pripremu i ne zahtjeva puno posla. Ovaj recept je prvi je put podijelila krajem prošle godine britanska autorica i kuharica Poppy O'Toole, koja je na TikToku pod imenom @poppycooks. Međutim, recept nije postao viralan sve dok ga O'Toole nije ponovno objavila prije nekoliko mjeseci.

Odličan zeleni smoothie za detoks tijela nakon blagdana
Odličan zeleni smoothie za detoks tijela nakon blagdana

Kako napraviti 15-satni krumpir?

Ključ 15-satnog krumpira su tanke, kompaktne kriške krumpira i dovoljno vremena za odmor u hladnjaku. Korištenje različitih ulja, soli i začina tijekom pripreme ovog jela izvrstan je i jednostavan način da ga prilagodite prema vašim željama.

Prema viralnom isječku, prvi korak u izradi 15-satnog krumpira je oguliti i tanko narezati otprilike šest krumpira. Nakon što je krumpir narezan, stavite kriške u zdjelu i prelijte ih s nekoliko žličica pačje masti (može i neka druga) i prstohvatom soli.

@poppycooks Reply to @lfor05 The new and improved 15 HOUR POTATO recipe… ENJOY! 🤤🤤 #potatotiktok #heaven #potato #15hourpotato ♬ THE NEW 15 HOUR POTATO - Poppy O’Toole

Zatim kalup za kruh obložite papirom za pečenje i pažljivo naslažite kriške krumpira jednu na drugu, dok ne popunite kalup i one ne budu stisnute. Na vrh stavite drugi komad papira za pečenje i pecite krumpire u pećnici na 120°C stupnjeva tri sata.

Stavite krumpir u hladnjak preko noći

Nakon što se krumpir malo ohladi, stavite knjige ili druge teške predmete na krumpire i spremite u hladnjak na 12 sati. Cilj je da ti teški predmeti stisnu krumpire da oni budu lijepi i čvrsti.

Slatke tortice s borovnicama i šlagom oduševit će vas okusom
Slatke tortice s borovnicama i šlagom oduševit će vas okusom

Zatim izvadite krumpire iz hladnjaka, izvadite ih iz kalupa i narežite ih vodoravno na komade širine otprilike 2,5 cm. Ako želite, možete ih narezati i na kockice. Pržite ovako narezane krumpire na ulju na otprilike 190°C stupnjeva dok svaki komadić ne porumeni te ih posolite.

Rezultat je hrskavi zalogaj od krumpira koji je sličan pomfritu, ali bolji. Svaki komad ima brojne slojeve, što znači da je izvana deblji i hrskaviji od standardnog pomfrita, ali ipak ima mekanu unutrašnjost. Međutim, slično kao i pomfrit, 15-satni krumpir možete jesti s gotovo svime, uključujući hamburgere, odreske, piletinu ili ribu na žaru.

Ogulite krumpir za čas: Kora će s ovim trikom samo skliznuti
Ogulite krumpir za čas: Kora će s ovim trikom samo skliznuti

Personalizirajte krumpir

Otkako je O'Toole prvi put podijelila recept za ovaj krumpir prije otprilike godinu dana, objavila je nekoliko različitih verzija ovog recepta, uključujući vegetarijansku varijantu napravljenu s povrćem i temeljcem od povrća umjesto pačje masti. Postoji i verzija s goveđom mašću, kao i ona od dimljene soli i paste od pečenog češnjaka, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj