Lifestyle

Komentari 1

Hrvati svaki dan popiju duplo više piva nego prije tri godine

Hrvati svaki dan popiju duplo više piva nego prije tri godine

Svakodnevno pivo popije 10,2 posto građana, a 2018. je tu naviku imalo 5,1 posto njih. Najpopularnije pivo je svijetli lager pa slijedi pivo s voćnim okusom, tamno, pšenično te ono bezalkoholno

'Pivo je jedan od glavnih igrača u navijačkoj atmosferi velikih nogometnih natjecanja pa se njegov nastup očekuje i u sklopu nastupajućeg Europskog prvenstva u nogometu EURO 2020. U kojoj će pak mjeri vladajuća pandemija utjecati na kvalitetu i kvantitetu nastupa piva u ovim uvjetima odlučili smo istražiti putem anketnog upitnika i dobivene rezultate usporediti s istraživanjem koje smo proveli uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine', stoji u rezultatima istraživanja koje su tijekom travnja 2021. godine proveli Ja TRGOVAC magazin i agencija Hendal na nacionalno reprezentativnom uzorku građana Republike Hrvatske starijih od 16 godina.

- Nesretna korona jako se odrazila na naše potrošačke navike pa se to očituje i kod potrošnje piva. Naime, ukupno 78,6 posto ispitanika izjavilo je da pije pivo, dok ih je u 2018. godini bilo znatno većih 87,3 posto - dodali su.

POGLEDAJTE VIDEO: Pivo otvara bagerom

Činjenice o navici ispijanja piva u Hrvatskoj:

 

Najčitaniji članci