Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hrvatski retro glamur: Uredite dom detaljima iz pop kulture

Hrvatski retro glamur: Uredite dom detaljima iz pop kulture
3

DOMAĆI DIZAJNERSKI TIM Iza imena Poppy’s Happy Place krije se tim kreativaca na čelu s ekonomistom Davorom Borojevićem. Njihov cilj je biti drugačiji, a istodobno dopadljivi i ženstveni

VIDEO

Poppy’s Happy Place domaći je dizajnerski tim koji oduševljava detaljima za dom i manjim komadima namještaja. Njihova priča počela je s otkačenim, šarenim stolcima, koje su dizajnirali inspirirani glazbom, filmovima i pop kulturom.

- Okupili smo se prije godinu dana, a prvu veću suradnju ostvarili smo sa zagrebačkom ilustratoricom i grafičkom dizajnericom Hanom Vrcom. Ideja nam je surađivati s raznim mladim dizajnerima i umjetnicima pa smo tako u naš tim nedavno angažirali Zoru Škrgulju, dizajnericu poznatu po sjajnom projektu ručnog oslikavanja šalica i tanjura Crtarnica - rekao nam je Davor Borojević, vođa tima. On, kao i ostatak Poppy’s družine, obožava lijepe stvari i ljubav prema estetici pa je želio to podijeliti s drugim ljudima.

- Nije to bilo ništa ozbiljno, no našim prijateljima su se svidjeli i počeli smo ih prodavati na Facebooku. Uskoro je interes bio toliki da smo počeli razmišljati o tome kao o ozbiljnom poslu - priča Davor.

Dodaje da su ga od početka koncipirali u dva pravca.

Domaće i inozemno

- Jedan je dio proizvoda koje dizajniramo sami ili u suradnji s mladim umjetnicima. Među njih spadaju kolekcije tanjura Feel Endless Love i Lost Beauty, čaše iz kolekcije Organic i ukrasni jastučići Poppy. Drugi pravac je nabava vrhunskih proizvoda iz inozemstva koje smo pronašli na vodećim europskim sajmovima. Među njima su porculan PIP Studio Amsterdam i lampe Skitso Girls - priča Borojević.

U suradnji s udrugom Kamensko izradili su ukrasne jastučiće šivane u malim, unikatnim serijama.

- Jastučići su jedan od naših najtraženijih proizvoda. Posebno smo ponosni na kolekciju jastučića Swanky Poppy ukrašenu pomponima i perjem biserke, koja je inspirirana holivudskim glamurom pedesetih te izrađena od kvalitetnog pliša iz Belgije - kaže Davor.

Ideja nastala slučajno

Za seriju tanjura Feel Endless Love surađivali su s vrhunskom ilustratoricom Hanom Vrcom, a na ideju za stvaranje zanimljive kolekcije došli su sasvim slučajno.

- Na Hreliću smo, među gomilom odbačenih stvari, naišli na iznimno lijepu fotografiju djevojčice s mašnom snimljenu 1920. godine. Željeli smo je sačuvati od zaborava i ona je bila inspiracija za kolekciju tanjura temeljenu na fotografijama prekrasnih, a zaboravljenih žena iz prošlosti - ističe Davor.

Webshop za ljude koji vole drugačiji dizajn

Proizvode koji odišu veseljem i pozitivnim emocijama možete potražiti na www.poppyshappyplace.hr. Ekipa želi da webshop bude sretno mjesto za ljude koji vole malo drugačiji dizajn od trendovskog. Do iduće godine planiraju otvoriti i dućan za sve zaljubljenike u umjetnost.

SVAKI ZNAK IMA 3 SAVRŠENA PARA: Tko je vaša srodna duša prema vašem horoskopskom znaku?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku