Lifestyle

Komentari 1

Hrvatsko craft pivo 'Chef's beer' dobilo je nagradu u Londonu

Hrvatsko craft pivo 'Chef's beer' dobilo je nagradu u Londonu

Najbolje pivo biralo se prema principu 'Blind tasting'. Jako smo ponosni što je baš naše pivo od svih ponuđenih dobilo zlatnu medalju, kaže Davor Simičić iz pivovare Varionica

Craft pivo 'Chef´s beer' hrvatske craft pivovare Varionica iz Pisarovine u suradnji s chefom Matom Jankovićem, Zmajskom pivovarom, Vinarijom Bibich i Barut brewing & blending u studenom je dobilo prestižnu nagradu - zlatnu medalju na natjecanju 'European beer challenge' u Londonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zbog cijele situacije u Europi nismo bili fizički prisutni na natjecanju, a pivo smo poslali poštom. U natjecanju su sudjelovale pivovare iz 39 zemalja svijeta. Najbolje pivo biralo se prema principu 'Blind tasting', znači žiri nije mogao vidjeti ni cijenu, ni pakiranje već samo osjetiti okus i miris. Jako smo ponosni što je baš naše pivo od svih ponuđenih dobilo zlatnu medalju - kaže Davor Simičić iz pivovare Varionica. 

- Pivo nastalo iz jedinstvene suradnje pivara, vinara i chefa vrhunske kuhinje, nastalo kombiniranjem najfinijih sastojaka, majstorske vještine i stoljetne tradicije… s modernim zaokretom. Kompleksno pivo, punoga sladnog tijela, relativno visokoga udjela alkohola, sa savršeno izbalansiranim voćnim, slatkastim i drvenastim aromama. Ipak, neopisivo u potpunosti jer je zamišljeno kao dio gastronomskog iskustva. U sljubljivanju s hranom, u uzbudljivoj igri iskakanja, prelijevanja i zaokruživanja okusa, ovo pivo ispunjava ideju od koje je poteklo - kažu iz Varionice. 

Pivo je odležalo 9 mjeseci u barik bačvama te ima 9,3 % posto alkohola. Od aroma se mogu osjetiti grožđice, voćne arome Brett kvasaca, karamelne arome, suho voće, drvenaste arome (od bačvi). 

Kod sljubljivanja s hranom, uz ovo pivo najbolje pašu zreli i poluzreli sirevi, kompleksna mesna, ali i riblja jela, kamenice, školjke, rakovi te deserti od kestena, karamele i slični. 

Najčitaniji članci