Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Hula-hop trening je zabavan, a i s njim trošite višak kilograma

Hula-hop trening je zabavan, a i s njim trošite višak kilograma
2

Da biste održali hula hoop u pokretu, potrebni su vam snažni mišići trbuha i dobra pokretljivost u kukovima. Redovito vježbanje s obručem izvrstan je način jačanja ovih mišića

VIDEO

Hula-hop nije samo za djecu. Ovaj jednostavan rekvizit unosi zabavu u vašu fitness rutinu, a s njim možete napraviti kvalitetan trening. Hula hoop je usporediv s drugim plesnim aerobnim aktivnostima, poput salse i trbušnog plesa, kada je u pitanju sagorijevanje kalorija. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Baka Lesley otkriva šest savjeta s kojima ćete uvijek biti super fit 01:05

Hula hooping se prvi put pojavio u pedesetim godinama prošlog stoljeća kao jeftin i nestašan fenomen zabave koji je zaludio cijeli svijet. Svi su ga vrtjeli- od domaćica, do djece na plaži, čak i gejša u kimonu, hula obruč je dokazao svoju univerzalnost i bezvremenost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz hula hop neprestano se krećete te time poboljšavate svoju kondiciju. Trening s hula-hoopom čini čuda za cijelo vaše tijelo – od trbušnih mišića, bokova, nogu, ramena, ruku.

Prema studiji koju je provelo American Council on Exercise, žene u prosjeku mogu sagorjeti oko 165 kalorija, a muškarci 200 kalorija tijekom 30-minutnog treninga hula hoopom, piše Lifehacker. 

Intenzivno vrćenje hula hopa je kardiovaskularna (poznata i kao aerobna) vježba koja djeluje na vaše srce i pluća te poboljšava protok kisika kroz vaše tijelo. To zauzvrat može sniziti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa, poboljšati razinu kolesterola, poboljšati rad mozga i čak smanjiti stres. 

Jednom kada se smjestite u ustaljeni ritam s obručem, vaš otkucaji srca će se povećati, pluća će raditi jače, a protok krvi će se poboljšati. Također ćete potrošiti više vremena u aerobnoj zoni sagorijevajući kalorije i poboljšavajući zdravlje srca.

Prema rezultatima male studije iz 2015., ako želite izgubiti centimetre oko struka i bokova, trening hula hoopom mogla bi biti prava vrsta vježbe za vas – osobito ako koristite hula hoop s opterećenjem.

Četiri trika za ublažavanje upale mišića nakon jakog treninga
Četiri trika za ublažavanje upale mišića nakon jakog treninga

Idealan je za tanki struk i ravan trbuh

Ako ste ikada koristili hula hoop, onda znate koliko vam je mišića potrebno da aktivirate kukove kako bi se obruč držao oko struka. Da biste održali hula hoop u pokretu, potrebni su vam snažni mišići trbuha i dobra pokretljivost u kukovima. Naučiti koristiti hula hoop i redovito vježbati izvrstan je način jačanja trbušnih mišića i mišića kuka.

Osim corea, hula hoopom jačaju se i mišići u donjem dijelu tijela, uključujući vaše kvadricepse (prednji dio bedra), stražnju ložu (stražnji dio bedara), stražnjicu i listove. Ovi će se benefiti udvostručiti ako koristite hula hoop s opterećenjem.

Potaknite svoju djecu, supružnika, partnera i sve ostale koji žele imati koristi od ovog zabavnog oblika fitnessa da vam se pridruže. Možete čak se čak i natjecati u tome tko najduže drži obruč oko struka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...