Obavijesti

Lifestyle

I Borovje se upisalo na kartu zelenih kvartova Zagreba

I Borovje se upisalo na kartu zelenih kvartova Zagreba
23

Pogledajte kako je uz zabavne i interaktivne sadržaje Borovje uredilo svoju zelenu oazu i obogatilo Grad Zagreb za još jedan Urbani vrt

Akcijom uređenja Gradskog vrta u Borovju nastavljaju se ovogodišnje zelene akcije u sklopu nacionalnog projekta Urbani vrtovi. Zahvaljujući Gradu Zagrebu, 24sata i Radiju Kaj, kao i velikom zanimanju građana, Grad Zagreb bogatiji je za još jednu zelenu oazu.

Podrška partnera Pevec, Zagrebačka pivovara, Toyota, PBZ, Šafram, Samoborka, Eko taxi i mesna industrija Ravlićomogućila je uređenje zajedničkih dijelova Gradskih vrtova te se i zagrebačko Borovje može upisati na kartu zelenih kvartova.

Društveno odgovorna akcija uređenja zajedničke zone Gradskog vrta Borovje, kojeg su vodili glumica Marija Borić i radijski voditelj Velimir Čajko, započela je svečanim uručenjem donacija, vrtne kućice, alata i opločenja, koje su korisnicima uručili gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici Peveca. U posebno dekoriranom vrtu kojeg je uredio interijerist svjetskog glasa Alan Domenico Leonardi s margaretama iz Flore i svježim začinskim biljem Green Friendsa, dodijeljene su nagrade za najljepše gredice Gradskih vrtova Zagreba. Uručio ih je PBZ, uz stručni osvrt dr. sc. Vesne Židovec s Agronomskog fakulteta. Gredica gospođe Marije Raucher proglašena je najljepšom, a iza nje redom slijede ostali finalisti: gospodin Ivo Krištić, gospođa Jasenka Brankov, gospodin Milenko Bekić i gospođa Vesna Bošnjak. Program se nastavio podjelom ugovora novim korisnicima vrtnih parcela, uz poklone EM tehnologije Valpovo i Šaframa. Cijelu svečanost obilježio je kratki performans gong skupine Prema Vama koja je na šest planetarnih gongova svojom izvedbom izrazila zahvalnost za plodove iz vrta.

Posjetitelji su za zajedničkim dugim stolom uživali u jelima „Bakinog Čušpajza”, kuhara Branka Ognjenovića i Marka Živaljića uz Ožujsko pivo, a wok majstor Silvester Siročić pripremio je eko povrće Agrosana  i Eko Severa u Zepter posuđu bez dodavanja vode i masnoća. Fina sezonska variva servirana su u posudicama od kruha koje je posebno za ovu prigodu ispekao Pekom Krapina.

Za glazbeni ugođaj uz slasne obroke pobrinula se poznata glazbenica Maja Vučić zajedno s jazz triom Galler – Bernobić – Veselinović.

Na samom kraju akcije likovni umjetnici Nikolina Ivezić i Petra Hranuelli obojali su Bačelić bojama vrtni namještaj od paleta koje je sklepao Matija Kašner iz tvrtke Sklepaj.me.

Više informacija potražite na specijalu Urbani vrtovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak