Lifestyle

Komentari 2

I deda i baka moraju upitati za dozvolu da zagrle svoju unuku

I deda i baka moraju upitati za dozvolu da zagrle svoju unuku

Brittany Baxter, mama jednogodišnje curice, je na TikToku pokrenula raspravu kada je otkrila da svoju kćer od rođenja uči da je nitko ne može poljubiti ni zagrliti bez njezinog pristanka

U videu Brittany Baxter objašnjava zašto ljudima pa čak i vlastitim roditeljima ne dopušta da poljube ili zagrle njezinu kćer bez njenog ili djetetova dopuštenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Možemo li početi normalizirati činjenicu da se djeca ne moraju ljubiti i grliti? Moja kćer ima gotovo dvije godine i ja ju učim dati pristanak u osnovi od dana kada se rodila i smatram da je doista nekorisno kad netko kaže: 'Što ?! Moramo tražiti poljubac i zagrljaj? ’, Iako sam više puta objasnila zašto - rekla je Brittany.

- Moja kćer i njezino tijelo ne postoje da bi se netko osjećao ugodnije i voljenije, nije ona kriva i nisam ja kriva što starije generacije tijekom svog života nisu naučili kako regulirati svoje osjećaje. Ničiji osjećaji nikada neće biti važniji od prava moje kćeri na vlastito tijelo i sigurna sam da joj neću dopustiti da odraste u okruženju u kojem 1. Ne zna reći ne, i 2. Ne zna kako izgleda kada je netko ne poštuje - dodala je.

Video je izazvao puno reakcija. Ima preko 378.000 pregleda i preko 1000 komentara.

- Bože pomozi! Svijet ozbiljno postaje lud. Ovo je jako tužno - bio je jedan komentar.

- Kakav roditelj to traži dopuštenje od djeteta da pokaže naklonost - dodala je druga. Osim toga, većina joj je zamjerila što bakama i djedovima uskraćuje nježnost te se upliće sa svojim 'dozvolama'.

Ipak, bilo je i onih koji su je podržali, piše The Independent

- I ja također tražim dopuštenje od kćeri za poljubac. Ako ona to ne želi, to je njezin izbor. Ne osjećam se manje voljeno zbog toga - komentirala je jedna mama.

Najčitaniji članci